Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Юрій Єриняк про ринок землі: "Необхідно продумати все до дрібниць"
commentss НОВИНИ Всі новини

Юрій Єриняк про ринок землі: "Необхідно продумати все до дрібниць"

2 листопада 2019, 16:00 comments2443
Поділіться публікацією:
Юрій Єриняк про ринок землі: "Необхідно продумати все до дрібниць"

Відомий меценат і громадський діяч Юрій Єриняк заявив, що він проти того, щоб українські аграрії продавали землю іноземним інвесторам. Про це він написав у своєму блозі.

За його словами, в мас-медіа недостатньо висвітлюється саме принцип отримання українцями землі.

"На сьогоднішній день більшість мас-медіа забиті інформацією про необхідність відкриття ринку землі. Ідея класна. І можна буде взяти кредит під заставу землі і заробляти більше на оренду. Але чомусь ніхто не говорить про те, що кожен житель України має право на свій наділ. Але як його отримати і в які двері стукати, населенню ніхто не доносить", — пише Юрій Єриняк.

Він також підкреслив, що позитивно ставиться до ринку землі, однак виступає за те, щоб наділити українців індивідуальним правом продавати або не продавати свої ділянки.

"Хто на сьогоднішній день претендує бути латифундистом? Тільки люди з грошима. Наш чорнозем дуже цінується і як показує практика, зацікавлених людей з грошима на заході набагато більше. Я проти, щоб наша земля належала західним інвесторам. Інакше, висока ймовірність повторити аргентинський сценарій, хто не знає, раджу вивчити питання детальніше. Так як там дійшло до реальних міжусобних воєн фермерів з латифундистами", — каже меценат.

Крім того, Юрій Єриняк вважає, що в аграрному секторі українським фермерам необхідно допомогти налагодити експорт готової продукції.

"Тільки український фермер, тільки кінцевий продукт і основний приціл на експорт цієї готової продукції. Не потрібно бути генієм, щоб бути банановою республікою, а ось зробити економічний ривок на базі аграрного сектора — треба постаратися. І зробити правильні обдумані кроки", — зазначає він, підкреслюючи, що зараз, в першу чергу, необхідно зняти напругу і хвилювання громадськості.

Вже після цього потрібно підготувати законопроект, згідно з яким українці в рівній мірі отримають ділянки землі.

"Але для цього необхідно зробити перепис населення. А після, методом референдуму, вирішити наболілі питання щодо ринку землі. І у мене складається враження, що хтось нашу владу квапить і змушує приймати необдумані рішення", — финализирует Юрій Єриняк.

Раніше портал "Коментарі" писав, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що ринок землі з'явиться в нашій країні вже в наступному році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!