Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Менше звітів і спостереження за уроками: нова система аудиту від МОН
commentss НОВИНИ Всі новини

Менше звітів і спостереження за уроками: нова система аудиту від МОН

Інституційний аудит – це спрощений механізм, який буде використовуватися в рамках перевірки шкіл

6 листопада 2019, 17:42 comments2149
Поділіться публікацією:
Менше звітів і спостереження за уроками: нова система аудиту від МОН

Міністерство освіти і науки має намір істотно змінити принцип перевірки усіх загальноосвітніх шкіл. У відомстві заявили про готовність знизити тиск на адміністрації шкіл – зменшити спостереження за уроками, спростити вимоги до звітності та оцінки освітнього простору. Про це йдеться на сайті МОН.

Як стало відомо, протягом листопада 2019 року на базі двох київських шкіл пройде обговорення і тестування нового інституційного аудиту. Цей пілотний проект повинен випробувати новий принцип перевірки шкіл та замінити застарілу процедуру атестації.

За інформацією МОН, інституційний аудит – це спрощений механізм, який буде використовуватися в рамках перевірки шкіл. Новий принцип атестації загальноосвітніх навчальних закладів дозволить його керівництву поглянути зі сторони на свої слабкі і сильні сторони.

Оцінка шкіл відбуватиметься за чотирма критеріями: освітнє середовище (комфорт, ремонт, харчування), критерії оцінювання учнів, педагогічна діяльність (спілкування з батьками та учнями, саморозвиток) і управлінські процеси (вплив адміністрації школи на забезпечення належного освітнього процесу).

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Міністерство освіти України виступає проти внесення поправок в закон "Про середню загальну освіту", які були запропоновані партією "Голос".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!