Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Британець купив за 1,5 долара вазу китайського імператора вартістю півмільйона
commentss НОВИНИ Всі новини

Британець купив за 1,5 долара вазу китайського імператора вартістю півмільйона

Унікальність вази визначили фахівці аукціонного будинку

11 листопада 2019, 17:17 comments2467
Поділіться публікацією:
Британець купив за 1,5 долара вазу китайського імператора вартістю півмільйона

Британець придбав вазу з китайськими ієрогліфами в сувенірній крамниці, яка знаходиться в Хартфордширі. Купівля вподобаної судини обійшлася йому в 1,5 долара. Пізніше, колекціонер вирішив продати вазу і розмістив оголошення на одному з інтернет-аукціонів.

Протягом тижня він отримав сотні пропозицій про покупку. Люди пропонували великі суми грошей за можливість володіти вазою. Британець вирішив уточнити вартість предмета і замовив експертизу у представників аукціонного будинку Sworders Fine Art Auctioneers.

Яке було його здивування, коли експерти повідомили, що він є власником унікальної вази з колекції китайського імператора Цяньлун, який правив країною в 18 столітті (1735-1796 рр.).

Після такої інформації, власник піддався на вмовляння фахівців і виставив твір мистецтва на аукціон. Стартова ціна склала 85 тис. доларів. На сьогоднішній день вартість китайського предмета вже досягає 400 тисяч і продовжує зростати.

picture

Як повідомляв портал "Коментарі", перше видання книги "Гаррі Поттер і філософський камінь" оцінили в рекордні $140 тисяч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!