Держкіно України отримало нового керівника - ним стала Марина Кудерчук

Посаду зайняла колишній заступник голови Запорізької ОДА з мінімальним досвідом роботи в кіноіндустрії

Сьогодні Кабінет міністрів України призначив Марину Кудерчук новою главою Державного агентства з питань кіно. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на заяву міністра у справах молоді та спорту Володимира Бородянського.

Відомо, що Марина Кудерчук в 2019 році була призначена заступником голови Запорізької облдержадміністрації, а до цього обіймала посаду керівника запорізького кінотеатру ім. А. Довженка. Таким чином вибір Кабміну викликав незадовільну реакцію, посилаючись на те, що нова глава Держкіно не має необхідного досвіду.

Втім сама Марина Кудерчук вже в якості чиновника просить не судити заздалегідь про її кваліфікації, а судити виключно за результатами роботи.

"У часи мого перебування на посаді керівника запорізького кінотеатру ім. А. Довженка я і моя команда проводили досить багато прем'єр українських фільмів і запрошували кінематографістів. До речі, нашій команді вдалося за короткий період часу вивести цей кінотеатр з розрухи і зробити одним з найуспішніших в Запоріжжі. В кінотеатрі ми проводили кілька фестивалів українського кіно, в залах були аншлаги, була організована кіношкола, проводилися киноконкурси для молоді", - зазначила чиновник свої минулі успіхи.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про реалізацію проекту щодо компенсації зруйнованого житла для українців на Донбасі.