Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Режисерові "Кіборгів" і "Захара Беркута" відмовили у фінансуванні чергового патріотичного кіно
commentss НОВИНИ Всі новини

Режисерові "Кіборгів" і "Захара Беркута" відмовили у фінансуванні чергового патріотичного кіно

Ахтем Сєїтаблаєв отримав відмову від Міністерства культури на виділення бюджетних коштів

19 лютого 2020, 23:28 comments2545
Поділіться публікацією:
Режисерові "Кіборгів" і "Захара Беркута" відмовили у фінансуванні чергового патріотичного кіно

Український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сєїтаблаєв вважає, що в найближчі роки в Україні влада не буде підтримувати такі фільми як "Черкаси", "Кіборги" і "Захар Беркут". Про це він заявив в ефірі "Радіо Свобода".

Так, за його словами, Мінкульт відмовив режисеру виділення фінансування з державного бюджету на екранізацію сценарію під назвою "Конотопська битва".

"Сценарій був написаний Максимом Курочкіним ще рік тому, і наш продакшн з ним брав участь у 11-му пітчингу Держкіно. Ми пройшли обидва етапи, захистили проект перед експертною комісією у своїй секції та потрапили в список фільмів, які отримають державну підтримку. А потім через деякий час вже нове керівництво Міністерства культури вирішило, що та "Конотопська битва", і фільм про Лесю Українку — на мій погляд, один з найбільш сильних проектів на те пітчинг — і інші проекти, які так чи інакше рефлексують на тему ідентичності, творчості, людини, підтримувати не потрібно", поскаржився слухачам Ахтем Сєїтаблаєв.

Режисер переконаний, що в Україні необхідно знімати фільми, присвячені вітчизняній історії, без якої її помилки будуть повторюватися раз за разом.

"Мені хотілося розповісти, що історія повторюється, що її незнання не звільняє від наслідків, людина відрізняється від тварини тим, що у неї є пам'ять, вона може робити висновки зі свого досвіду", — підсумував він, додавши, що найближчим часом знімати таких повномасштабних картин в Україні не будуть.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" проаналізувала закон про дезінформації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!