Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Туреччині створили грандіозну бібліотеку з викинутих книг
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині створили грандіозну бібліотеку з викинутих книг

У колекції старих книг виявилися справжні шедеври і бестселери світової літератури

25 лютого 2020, 01:50 comments4753
Поділіться публікацією:
У Туреччині створили грандіозну бібліотеку з викинутих книг

У турецькій столиці з'явилася нова бібліотека, в якій вже налічується 5 000 книг. Вона розташована на території занедбаної двадцять років тому цегляної фабрики. Більшість її відвідувачів — турецькі збирачі сміття, які збирали викинуті на смітник книги.

"Ідея створити цю бібліотеку виникла тоді, коли співробітники муніципалітету думали над тим, як вчинити з викинутими книгами. Для когось вони втратили свою цінність і опинилися на смітнику. Ми вирішили повернути їм їхню колишню цінність, зробивши їх суспільно доступними", — розповіли в мерії Анкари.

Менш ніж за рік сміттярі зібрали близько п'яти тисяч книг, у тому числі англійською та французькою мовами. "Гаррі Поттер", "П'ятдесят відтінків сірого", романи Чарльза Діккенса і нобелівського лауреата Орхана Памука ... Кожна з врятованих книг знайшла свою полицю.

Ще 1 500 творів в палітурках чекають своєї черги на складах. Видання розподілили по сімнадцяти категоріями: від художньої літератури до нон-фікшн. Біля входу на цегляній стіні висить напис "читальня", а в самому приміщенні звучить класична музика.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про думку експертів щодо вибору представника України на конкурсі Євробачення-2020.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!