Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Арешт рахунків "Суспільного": Бородянський пояснив суть претензій до мовця
commentss НОВИНИ Всі новини

Арешт рахунків "Суспільного": Бородянський пояснив суть претензій до мовця

Засоби Громадського мовника заблоковані на рахунках в банку Швейцарії

28 лютого 2020, 17:13 comments1825
Поділіться публікацією:
Арешт рахунків "Суспільного": Бородянський пояснив суть претензій до мовця

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський назвав неприпустимою ситуацію навколо телерадіокомпанії "UA:Суспільне", яка загрожує відключенням трансляції мовника.

"Суспільний мовник не передбачив в бюджеті коштів на погашення заборгованості. Міністерство культури аби уникнути ситуації щодо можливого припинення мовлення, разом з Мінфіном прийнято рішення щодо наближення фінансування аби Суспільне мало можливість розрахуватися з боргами негайно", — написав міністр у своєму Telegram.

Кошти, які заблоковані в Швейцарії, повернуться до бюджету, а Мінкульт має намір ініціювати внесення змін до бюджету щодо збільшення фінансування "Суспільного". Це, за словами Бородянського, дозволить забезпечити стійкість розвитку "Суспільного", оскільки припинення його мовлення є "неприпустимим".

Як повідомляв сайт "Коментарі", в ніч з 28 на 29 січня медіагрупи StarLightMedia, 1+1 media, InterMediaGroup, Медіа Група "Україна" перестали надавати безкоштовний супутниковий сигнал.

Були відключені безкоштовні сигнали 23 каналів медіагруп 1+1 media ("1+1", "2+2", ТЕТ, "Плюсплюс", "УНІАН ТБ" і "Бігуді"), InterMediaGroup ("Інтер", НТН, К1, К2, "Мега", "Піксель", Zoom, "Enter-фільм"), StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, "Оце") і "Медіа Група Україна" ("Україна", НЛО ТБ, "Індіго TV").

В безкоштовному доступі залишилися близько 90 нішевих, інформаційних, регіональних українських каналів, серед яких: "112", NewsOne, "5-й канал", ATR, "Еспресо TV", UA TV SONCE та інші.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!