Паризький Лувр знову відкрили для гостей через три дні пiсля закриття

Всесвітньо відомий музей був закритий з 1 по 4 березня.

Художній паризький музей Лувр знову відкрив свої двері для всіх бажаючих з 4 березня. Раніше музей був закритий на тлі спалаху китайського коронавіруса Covid-19. Про це повідомили в офіційному акаунті Лувру у Twitter.

Паризький Лувр закрили 1 березня через загрозу коронавіруса, який поширюється по Європі. Працівники музею висловили занепокоєння з приводу ризику зараження, хоча серед них не було виявлено таких випадків. Побоювання також викликали італійці, які прибули забрати роботи Леонардо да Вінчі.

У підсумку співробітники музею тимчасово залишилися без роботи і вже через три дні провели голосування за відновлення роботи Лувру. Керівництво схвалило їх рішення, відкрило двері музею і пообіцяло провести противірусні заходи.

За статистикою, більше половини відвідувачів музею торік приїжджали з інших країн, а загальна кількість туристів у Луврі за 2019 рік склало 9,6 мільйонів чоловік.

Як повідомляв портал "Коментарі", паризький Лувр закрили через загрозу коронавіруса і стурбованості 2300 співробітників музею.