Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Дні Шевченка: у Києві Зеленський з дружиною вшанували пам'ять, а в Празі відкрили виставку картин
commentss НОВИНИ Всі новини

Дні Шевченка: у Києві Зеленський з дружиною вшанували пам'ять, а в Празі відкрили виставку картин

Тарас Шевченко народився 9 березня 1814 року і помер 10 березня 1861 року, проживши 47 років.

9 березня 2020, 17:21 comments2325
Поділіться публікацією:
Дні Шевченка: у Києві Зеленський з дружиною вшанували пам'ять, а в Празі відкрили виставку картин

9 та 10 березня в Україні традиційно відзначаються Дні Шевченка або Шевченківські дні в пам'ять про великого українського поета, художника, революціонера і мислителя Тараса Григоровича Шевченка. Про це повідомляє TK Media.

Примітно, що Шевченко народився 9 березня, а помер 10 березня, тому прийнято вшановувати його пам'ять два дні в році. В його 200-річний ювілей ЮНЕСКО занесла його день народження у календар знаменних і пам'ятних дат для відзначення в усьому світі.

Президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена Зеленська вшанували пам'ять Тараса Шевченка, поклавши квіти до його пам'ятника в Києві. Про це повідомив Офіс президента України.

picture

А в чеській столиці Празі відкрили виставку картин Шевченка, приурочену до його дня народження. Виставка називається "#Шевченко — художник", а його роботи надані Національним музеєм Тараса Шевченка. Про це повідомив посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс.

Як повідомляв портал "Коментарі", українка Еліна Світоліна вперше з 2018 року виграла турнір WTА й стала п'ятою ракеткою світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!