Харві Вайнштейна засудили до 23 років позбавлення волі

Адвокати Харві Вайнштейна кажуть, що позбавлення волі на 23 роки можна прирівняти до довічного ув'язнення

Харві Вайнштейна, який ще недавно вважався одним з найбільш впливових продюсерів у Голлівуді, cуд у Нью-Йорку засудив до 23 років в'язниці, що стало кульмінацією справи, яку підживлював глобальне рух #MeToo і заохочував жінок виступати проти сексуального насильства.

67-річний Вайнштейн прибув на слухання вироку в інвалідному кріслі і наручниках. Йому загрожувало від п'яти до 29 років тюремного ув'язнення згідно з винесеним в минулому місяці обвинувальним вироком по кримінальній справі про статевий акт першого ступеня і зґвалтування третього ступеня.

Вайнштейна засудили до 20 років в'язниці за злочинний статевий акт і трьох років в'язниці за зґвалтування. Після того, як продюсер відбуде покарання у вигляді позбавлення волі, йому ще доведеться п'ять років перебувати під наглядом.

Адвокати Вайнштейна просили засудити його до п'яти років тюремного ув'язнення і стверджували, що, враховуючи його слабке здоров'я, все, що триватиме довше, буде фактично довічним ув'язненням.

Раніше "Коментарі" писали, що присяжні визнали Харві Вайнштейна винним у тяжкому сексуальному злочині і зґвалтуванні, але зняли з нього найсерйозніші звинувачення – хижацьке сексуальне насильство.