Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Онлайн-курси, концерти та вистави: чим зайнятися на карантині
commentss НОВИНИ Всі новини

Онлайн-курси, концерти та вистави: чим зайнятися на карантині

Проведіть час на карантині з користю для себе

23 березня 2020, 17:05 comments3035
Поділіться публікацією:
Онлайн-курси, концерти та вистави: чим зайнятися на карантині

У зв'язку з карантином, який Україна оголосила до третього квітня через поширення коронавіруса, багато жителів не знають, чим себе зайняти вдома. Щоб час був витрачений з користю, представляємо вам кілька цифрових платформ, які відкрили для всіх вільний доступ.

Самоосвіта

Якщо хочете в період карантину зайнятися навчанням, тоді заходьте на сайт Coursera. Це масштабний освітній онлайн-ресурс, яким до 31 квітня 2020 року можна користуватися безкоштовно. У проекті пропонуються не окремі лекції, а повноцінні курси, які включають відеолекції з субтитрами, текстові конспекти, домашні завдання, тести та підсумкові іспити по багатьом дисциплінам.

Можна скористатися також українським проектом масових онлайн-курсів Prometheus. Головна його мета — безкоштовне надання онлайн-доступу до курсів університетського рівня всім бажаючим. Також школярі можуть вільно підготуватися до ЗНО та ДПА.

Для школярів онлайн-школа "Фоксфорд" відкрила безкоштовний доступ до всіх курсів. Діти можуть підтягти або поглибити знання, а також підготуватися до олімпіад з основних шкільних предметів.

picture

Вистави

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка на період карантину відкрив доступ до своїх архівних записів. На офіційному YouTube-каналі в найближчі дні ви можете подивитися:

- 26 березня — "Крила. Вечір з Богданом", ювілейний вечір з нагоди 75-річчя з дня народження Богдана Ступки, 2016;

- 29 березня — "Цар Едіп" Софокла (режисер Р. Стуруа), 2004;

- 31 березня — "Украдене щастя" І. Франка (режисер Р. Юра), 1940;

За традицією початок вистав о 19:00.

Відеотрансляцію відкрила і Національна оперета України. Кожен бажаючий може в 19.00 зайти на YouTube-канал і подивитися спектакль або концерт.

- 27 березня — концерт "Музика з кінофільмів"

- 29 березня — мюзикл "Sugar, або В джазі тільки дівчата", Дж. Стайн

- 31 березня — концерт "Світові мюзикли. Найкраще!"

- 2 квітня — мюзикл "Сімейка Аддамс", Е. Ліппі

picture

Музеї

У період карантину у вас є прекрасна можливість віртуально відвідати найвідоміші музеї світу та надихнутися справжнім мистецтвом.

Віртуальні тури по своїх залах запропонував Паризький Лувр. Ви зможете в форматі 360 градусів розглянути відомі експонати, в тому числі і "Мону Лізу". На сайті Лувру ви знайдете відео, які розповідають про різні виставки і про окремі картини музею.

Британський музей в Лондоні пропонує інтернет-відвідувачам доступ до обширної онлайн-колекції на сайті, а також можливість здійснити захоплюючі екскурсії по музею та експозиціях на офіційному YouTube-каналі.

Будівля музею Гуггенхайма в Нью-Йорку, побудоване Френком Ллойдом Райтом, — сама по собі твір мистецтва. Але те, що знаходиться всередині, вражає не менше. В архіві музею можна побачити полотна сучасних художників: від Пабло Пікассо до Джефа Кунса.

Знаменитий голландський музей Рейксмузеум зберігає шедеври фламандського живопису 17 століття (і не тільки). В онлайн-каталозі можна побачити роботи Рембрандта та інших майстрів золотого століття " голландського живопису".

picture

Спорт

Не варто впадати у відчай, якщо через карантин ви не можете сходити у фітнес-зал. В інтернеті є маса ресурсів, які дозволять тримати своє тіло у формі.

Сайт Freetrainers пропонує велику кількість видеозанять, які можна виконувати не виходячи з дому. Програма самостійно враховує ваш рівень підготовки, цілі та інші індивідуальні параметри.

Exercise — тут ви знайдете не тільки сотні програм тренувань для новачків і спортсменів, але і рекомендації по харчуванню. Спочатку вкажіть за допомогою фільтра свої параметри, і програма сама сформулює характер вправ, їх інтенсивність, а також меню на день.

А ось сайт Workoutlabs підійде для тих, хто не любить займатися певною схемою і сам створює для себе правила. Вам допоможуть підготувати власну програму з необхідними вправами, підходами і повторами, зручну саме для вас.

picture

Книги і лекції

Storytel — це стримінговий сервіс аудіокниг, який вирішує проблему читання. Він дозволяє слухати аудіокниги, де завгодно: під час тренування, готування їжі, перед сном. Перші два тижні ви можете користуватися програмою безкоштовно.

Arzamas - це більше 700 лекцій і подкастів для дорослих і дітей: про історію, культуру і людей. Це аудіо — або відеокурси, прочитані вченими, і матеріали, підготовлені редакцією: довідкові замітки і довгі статті, фотогалереї та кінохроніки, інтерв'ю з фахівцями і списки літератури.

Проект "Літрес: Бібліотека" надав безкоштовний доступ до 50 тисяч творів з каталогу.

picture

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які книги варто почитати на карантині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!