Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Річниця аварії Титаніка: останній круїз непотоплюваного лайнера
commentss НОВИНИ Всі новини

Річниця аварії Титаніка: останній круїз непотоплюваного лайнера

В ніч з 14 на 15 квітня 1912 року пасажирський лайнер «Титанік» зіткнувся з айсбергом, що привело до катастрофи, що забрала життя не менше 1496 осіб

15 квітня 2020, 03:25 comments3244
Поділіться публікацією:
Річниця аварії Титаніка: останній круїз непотоплюваного лайнера

Британський трансатлантичний пароплав, другий лайнер класу "Олімпік" на момент сходження на воду вважався найбільшим судном у світі. Потужність парових машин і турбіни становила не менше 55 000 л. с., що дозволяло "Титаніку" розвивати швидкість понад 23 вузлів (42 км/год).

З англійського міста Саутгемптон "Титанік" відправився в Нью-Йорк 10 квітня 1912 року. Це був перший і, як виявилося в підсумку, єдиний рейс лайнера. На борту корабля знаходилися 1317 пасажирів і 908 членів екіпажу. "Титанік" повинен був дістатися до Нью-Йорка 17 квітня. Вартість квитка в дорогу каюту становила 4350 доларів.

14 квітня радіостанція "Титаніка" отримала сім льодових попереджень, але корабель продовжував рух на близькій до граничної швидкості. Близько 23:39 14 квітня той повідомив, що прямо по курсу корабля айсберг. Протягом хвилини "Титанік" зіткнувся з величезною крижиною в океані, в результаті чого отримав кілька пробоїн і почав тонути.

В рятувальні шлюпки відправляли в першу чергу жінок і дітей. Пароплав "Карпатія" підняв на свій борт 712 осіб. Інші пасажири і команда "Титаніка" не змогли врятуватися.

Корабель затонув 15 квітня близько 2:20.

Уламки "Титаніка" до сьогоднішнього дня залишаються на глибині 3750 метрів. Вперше їх вдалося виявити в 1985 році. З того часу різні експедиції підняли на сушу тисячі артефактів. На даний момент носова і кормова частини глибоко пішли в донний мул, підняти їх з дна океану в цілості не повчитися, тому останки корабля залишаються в океані.

Раніше "Коментарі" писали, що у своє перше й останнє плавання знаменитий пасажирський лайнер "Титанік" виходив під гаслом: "Навіть Бог не зможе потопити корабель". Його можна було сміливо назвати плавучим готелем: вісім палуб, спортивний зал, турецькі лазні, корт для сквошу, чотири ресторани, два бари і 416 кают першого класу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!