Головна Новини Суспільство мистецтво і культура День Перемоги у регіонах: в Одесі напали на журналістку, а в Запоріжжі – сутички під час автопробігу (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

День Перемоги у регіонах: в Одесі напали на журналістку, а в Запоріжжі – сутички під час автопробігу (ВІДЕО)

У низці міст України пройшли масові заходи до Дня Перемоги, не обійшлося без інцидентів, поліція фіксувала порушення

9 травня 2020, 16:45 comments3003
Поділіться публікацією:
















День Перемоги у регіонах: в Одесі напали на журналістку, а в Запоріжжі – сутички під час автопробігу (ВІДЕО)

Незважаючи на карантин у ряді обласних центрів України пройшли масові заходи на честь свята Дня Перемоги, в ході яких не обійшлося без інцидентів.

Так, в Одесі сьогодні постраждала журналістка. Як пише місцеве видання "Думська", кілька агресивно налаштованих громадян напали на їх репортера Олену Балабу. Співробітниця намагалася допомогти поліцейським, які вимагали від однієї з тих, хто прийшов до пам'ятника Невідомому матросу зняти стрічку, схожу на георгіївську. Повідомляється, що у журналістки вирвали жмут волосся, вона звернулася в поліцію.


Крім того, в Одесі, як пише "Радіо свобода", активісти і поліція хотіли зняти заборонену законодавством України символіку з машин, що брали участь в автопробігу, організованому партією ОПЗЖ. Відзначимо, що спочатку поліція заборонила рух як масовий захід, але автопробіг все ж відбувся. Машини висувалися з інтервалом у 5-10 хвилин.

А в Запоріжжі сутичка сталася в ході автопробігу, ініційованого організацією "Полк Перемоги". Як пише місцеве видання "061", активісти намагалися зірвати з авто радянську символіку. Відзначається, що поліція відкрила провадження за фактом розповсюдження забороненої символіки.

Тоді як у Мелітополі поліція довго сперечалася з пенсіонером, який розмахував прапором СРСР. У підсумку, червоний прапор вилучили. Відео інциденту опубліковано медіа "РІА Мелітополь".


У Харкові відбувся масовий пробіг з ретроавто та учасниками у відповідних костюмах.

Загалом, як повідомили в Національній поліції України виданню "Інтерфакс-Україна", святкові заході проходять спокійно. Хоча й зазначили складання 9 протоколів за фактом адміністративних порушень, відкриття 1 виробництва у зв'язку з використанням забороненої символіки (в Путивлі, Сумська область).

Раніше ми повідомляли, як рятувальники проводять дезінфекцію під час урочистих заходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!