Головна Новини Суспільство мистецтво і культура В Україні сьогодні відзначають День матері
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні сьогодні відзначають День матері

Сьогодні День матері відзначають у 85 країнах світу

10 травня 2020, 11:18 comments2628
Поділіться публікацією:
В Україні сьогодні відзначають День матері

День матері в Україні вже більше 20 років відзначають у другу неділю травня, згідно з указом президента "Про День матері" від 10 травня 1999 року.

Свято сягає корінням у початок 20 століття у США. Так, в 1907 році мешканка Філадельфії Анна Джарвіс запропонувала вшановувати матерів у пам'ять про свою матір. Жінка звернулася в державні установи, законодавчі органи, а також до відомих особистостей з пропозицією присвятити матерям один день на рік. Першим на пропозицію Анни Джарвіс відгукнувся штат Вірджинія, який визнав День матері офіційним святом в 1910 році. Через 4 роки тодішній американський президент Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня офіційним святом Дня матері в США.

Деякі європейські країни приєдналися до святкування Дня матері у травні після закінчення Першої світової війни.

Українці вперше стали відзначати День матері у другу неділю травня у 1928 році, правда, в Канаді. Ініціатором став Союз українок Канади.

В 1929 році свято вперше відзначили на території нашої країни – у Львові. Союз українок також став ініціатором святкування цього дня в Тернопільській області. Організації "Просвіта", "Рідна школа", "Пласт", "Сокіл" проводили концерти, конференції, фестивалі по всій Східній Галичині.

Після приходу радянської влади відзначати День матері в Україні заборонили. Свято повернулося в нашу країну тільки на початку 90-х років.

Раніше "Коментарі" писали, що сьогодні в Україні без опадів, лише у східних областях пройдуть невеликі дощі, місцями з грозами. Температура повітря вдень прогріється до 16-21 градусів тепла. Вночі синоптики прогнозують 5-10 градусів тепла. На Закарпатті і Прикарпатті очікується до 24 градусів тепла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!