Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Гітару Курта Кобейна розраховують продати на аукціоні за 1 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Гітару Курта Кобейна розраховують продати на аукціоні за 1 млн доларів

Акустична гітара Курта Кобейна буде виставлена на аукціоні в червні

11 травня 2020, 21:27 comments10558
Поділіться публікацією:
Гітару Курта Кобейна розраховують продати на аукціоні за 1 млн доларів

Аукціон julien's повідомили в понеділок, що гітара Martin D-18E 1959 року, на якій Курт Кобейн грав для запису наживо в 1993 році, буде виставлена на продаж. Гітару виставлять на аукціон у комплекті з пошарпаним футляром, в якому зберігається невелика замшева сумка, де музикант, як кажуть, ховав героїн, до якого він пристрастився в останні роки свого життя.

Фронтмен Nirvana записав випуск шоу "Unplugged" у листопаді 1993 року. В квітні 1994 року в своєму будинку в Сіетлі він був знайдений мертвим у віці 27 років з вогнепальним пораненням, яке він завдав сам собі.

Головний виконавчий директор Julien Даррен Жульєн сказав, що гітара заслужила своє законне місце в історії як інструмент, на якому грав один із найвпливовіших рок-музикантів та ікон в одному з найбільших і найбільш пам'ятних живих виступів всіх часів.

Альбом "MTV Unplugged in New York" з акустичними версіями таких треків, як "About a Girl", "вибачення за" і кавер-версією пісні Девіда Боуї "The Man Who Sold The World", був випущений після смерті Кобейна, очолив чарти Billboard і отримав премію Grammy.

Нагадаємо, оливково-зелений кардиган, надітий Кобейном для сесії, проданий за 334 тис. доларів на аукціоні в жовтні 2019 року, що, за словами Жульєна, було світовим рекордом для кардигана.

1 мільйон доларів, які розраховують виручити за гітару, – це тільки початкова вартість, сказав Жульєн. Світовий рекорд для гітари був встановлений в червні 2019 року, коли black Fender Stratocaster музиканта Pink Floyd Девіда Гілмора був проданий за 3,9 млн доларів на аукціоні в Нью-Йорку

Акустична гітара Кобейна буде виставлена на загальний огляд в Hard Rock Cafe на лондонській площі Пікаділлі з 15 травня, а також у галереї julien's Auctions gallery в Беверлі-Хіллз з 15-19 червня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!