Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Депутати ВР перейменували День захисника України
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати ВР перейменували День захисника України

Робота депутатів над перейменуванням свята спрямована на належне вшанування мужності і героїзму українців

19 травня 2020, 15:55 comments7487
Поділіться публікацією:
Депутати ВР перейменували  День захисника України

Депутати Верховної Ради прийняли за основу законопроект №2325 про перейменування державного свята. Народні депутати вирішили змінити назву Дня захисника України. Згідно ініціативи, свято тепер пропонується називати День захисників України. Настільки важлива зміна набрала 261 депутатський голос.

Як сказано в пояснювальній записці, "пропонується внести зміни в абзац дев'ятий частини першої статті 73 Кодексу законів про працю України, а саме змінити назву державного свята "День захисника України" в "День захисників України".

Як вважають автори законопроекту, дане перейменування дозволить належним чином провести "вшанування мужності і героїзму жінок і чоловіків — захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу на рівні державного свята".

Як повідомляв портал "Коментарі", Президент Володимир Зеленський повідомив, що в найближчі дні він планує підписати указ, згідно з яким Курбан-Байрам і Ураза-Байрам отримають статус державних релігійних свят. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на самого гаранта. Таку заяву лідер української нації зробив під час зустрічі з представниками кримськотатарської громади. Зеленський пообіцяв, що підписаний ним указ буде опублікований на сайті Офісу президента і вступить в силу вже в найближчі дні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!