Головна Новини Суспільство Кримінал Стрілянина в Мукачево: депутати просять ввести в місто Нацгвардію
commentss НОВИНИ Всі новини

Стрілянина в Мукачево: депутати просять ввести в місто Нацгвардію

Депутати заявили, що Мукачево не є центром злочинності

7 лютого 2020, 16:59 comments2571
Поділіться публікацією:
Стрілянина в Мукачево: депутати просять ввести в місто Нацгвардію

Депутати Мукачівської міської ради звернулися до президента Володимиру Зеленському з проханням ввести в місто підрозділи Національної гвардії. Відповідне рішення прийнято на терміновому засіданні міськради, повідомляє Mukachevo.net.

"Мукачівська міська змушена звернутися до Вас за особистим втручанням через вкрай загрозливу криміногенну ситуацію, яка склалася в нашому місті. Підтвердженням цього є черговий зухвалий інцидент із застосуванням вогнепальної зброї, внаслідок чого госпіталізовано двох людей із вогнепальними пораненнями", — сказано в заяві.

При цьому депутати підкреслюють, що Мукачево "жодним чином не можна вважати якимось особливим осередком злочинності".

У зверненні зазначається, що причинами поганої криміногенної ситуації є слабкість місцевих поліцейських.

"Злочинні угруповання почуваються чимдалі вільніше, бо фактично не відчувають системної, рішучої та фахової протидії з боку правоохоронців. Кримінальний блок міського управління поліції явно слабкий, на вулицях міста критично мало патрулів та патрульних екіпажів, профілактична робота із запобігання правопорушенням звелася до паперових звітів.", — йдеться в заяві.

У зв'язку з цим депутати закликали президента надати Мукачеву "невідкладну та дієву правоохоронну допомогу". Зокрема, мова йде про "оперативне та профілактичне відпрацювання міста спеціальними підрозділами Національної поліції та Національної гвардії, із залученням висококваліфікованих, досвідчених працівників з кримінального блоку".

Також депутати вимагають змінити керівництво міської поліції, посилити її особовий склад фахівцями з інших регіонів України, а також посилити матеріально-технічне забезпечення правоохоронців.

Варто відзначити, що поліція і Національна гвардія входять в систему Міністерства внутрішніх справ. А робота МВС, у свою чергу, координується Кабінетом міністрів, а не президентом.

Як повідомляв "Коментарі", раніше 7 лютого в Мукачево сталася стрілянина, в результаті поранення отримали дві людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!