Маски або смерть: у Києві під дулами пістолетів вкрали 100 тис. медичних масок

У Києві злочинці зорієнтувалися на фоні ситуації з коронавірусом та вкрали у підприємців 100 тис. медичних масок, погрожуючи зброєю

У Києві злочинці вирішили підзаробити на фоні ситуації з коронавірусом: погрожуючи пістолетами, невідомі напали на підприємців та вкрали 100 тис. медичних масок. Про це інформує міська прокуратура.

Повідомляється, що підприємці впродовж декількох тижнів закупили маски на суму близько 1 млн грн, а потім збиралися через знайомих їх реалізувати. Однак під час зустрічі з покупцями та перевантаження товару, на місце події під’їхав автомобіль із кільками чоловіками у спецодягу. Невідомі представилися співробітниками СБУ, погрожуючи пістолетами поклали потерпілих на землю. Після чого забрали товар та поїхали геть.

Додамо, що подія сталася 13 березня, а сьогодні зловмисники були затримані. Встановлено, що троє чоловіків є мешканцями Києва та Київської області віком 26-42 років. Зазначається, що ніякого відношення до правоохоронних органів "СБУшники" не мають, а маски вкрали, щоб перепродати.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ст. 187 ККУ ("розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень") та обрання запобіжного заходу.

в мережі з’явилося чимало "коронавірусних оголошень": українці продають генератор туману, антивірусні свічки та майстер-клас із виживання.