Головна Новини Суспільство Кримінал Венедиктова повідомила, коли будуть судити одеського активіста Стерненко
commentss НОВИНИ Всі новини

Венедиктова повідомила, коли будуть судити одеського активіста Стерненко

Поки генеральний прокурор Ірина Венедиктова не знає, за якою саме статтею Сергій Стерненко отримає підозру, але те, що більше затягувати цю справу не можна, вона визнає

7 квітня 2020, 17:50 comments4658
Поділіться публікацією:
Венедиктова повідомила, коли будуть судити одеського активіста Стерненко

Глава Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова заявила, що одеський праворадикальний активіст Сергій Стерненко, який отримав скандальну славу в Одесі, отримає підозру за фактом вчинення кримінального злочину вже найближчим часом. Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню "Українська правда".

За словами генпрокурора, на сьогодні стоїть питання лише про те, за якою саме статтею активісту буде оголошено підозру, але цим питанням займається не вона, а слідчі і прокурори регіональних відомств.

"Дивіться, з Стерненку підозра буде в будь-якому випадку, кваліфікація йде або 115 (вбивство) стаття, або 118 (вбивство по самозахисту), але і так, і так це підозра. Різниця — в кваліфікації, і це зроблять слідчі і прокурори, а явно не генеральний прокурор", — зазначила Венедиктова.

При цьому вона додала, що розглядає в цій справі особливу важливість, оскільки справа Стерненко є своєрідним лакмусом у більш широкому цивільному та правовому полі.

"Це справа для мене, як генерального прокурора, резонансна, справа щодо активістів та ситуації на захист активістів. Зараз прийшла експертиза, будуть з нею розбиратися, будуть кваліфікувати. Тому що справа розслідується 2 роки, ви ж розумієте, що вона рано чи пізно закінчиться?", — підсумувала Ірина Венедиктова.

За матеріалами одеського видання "Думська", 24 травня 2018 року Сергій Стерненко заявив про замах, вчинений відносно нього жителями області Іваном Кузнєцовим та Олександром Исайкулом. В результаті конфлікту сам Сергій Стерненко отримав ножове поранення в руку, Іван Кузнєцов помер на місці пригоди, а Олександр Исайкул з ножовими пораненням опинився в лікарні. В ході відеотрансляції, яку вели Стерненко і його дівчина Наталя Усатенко, активіст зізнавався, що ніж був його і він дістав зброю, щоб захиститися. Згодом, проте, він заявив, що відібрав ніж у нападників. Інших небезпечних предметів на місці події не було.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат від партії "Опозиційний блок — За життя" Ілля Ківа звернувся в Офіс генпрокурора, щоб з'ясувати, коли посадять Стерненко і замість відповіді, сам отримав повістку у справі про хуліганські дії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!