Головна Новини Суспільство Кримінал Нацбанк попередив про шахрайства з банківськими картами
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк попередив про шахрайства з банківськими картами

Шахраї розсилають СМС з метою виманити дані платіжних карт

8 квітня 2020, 11:46 comments2593
Поділіться публікацією:
Нацбанк попередив про шахрайства з банківськими картами

В Україні фіксують зростання активності шахраїв, які обманним шляхом заволодівають коштами з банківських карток громадян. Про це повідомила прес-служба Нацбанку України на своїй сторінці в Facebook.

Так, згідно з даними регулятора, шахраї розсилають СМС із пропозицією отримання допомоги від держави. Мета таких повідомлень — отримати інформацію про банківську карту власника.

"Зміст таких повідомлень може дещо відрізнятися, однак їх мета одна — отримання персональних відомостей про громадян та їх платіжних карток", — підкреслюють в НБУ.

Нацбанк нагадує, що працівники банків не мають права запитувати PIN-коди, динамічні коди підтверджень платежу та іншу інформацію щодо банківського рахунку. Крім цього, у разі будь-яких нарахувань соціальних виплат співробітники банків не обдзвонюють клієнтів і не з'ясовують дані банківських карт.


Як повідомляв портал "Коментарі", пока вчені і лікарі по всьому світу намагаються винайти ліки від коронавіруса, кібершахраї винаходять нові схеми злочинів і розвивають свій коронабизнес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!