Головна Новини Суспільство Кримінал Причетні до 18 терактів у 4 областях: СБУ затримала групу злочинців, керовану російськими кураторами
commentss НОВИНИ Всі новини

Причетні до 18 терактів у 4 областях: СБУ затримала групу злочинців, керовану російськими кураторами

СБУ затримала кримінальне угрупування, яке організовувало теракти за вказівками з Росії

15 квітня 2020, 13:18 comments2340
Поділіться публікацією:
Причетні до 18 терактів у 4 областях: СБУ затримала групу злочинців, керовану російськими кураторами

СБУ затримала учасників злочинного угруповання, причетного до вчинення терактів у різних регіонах України. Про це йдеться на сайті відомства.

За попередніми даними, групою керував кримінальний авторитет, який раніше був неодноразово засудженим, мешканець тимчасово окупованої території Криму відомий на прізвисько "Арієць". За його керівництвом зловмисники вчиняли особливо тяжкі злочини, у тому числі на замовлення інших осіб. При цьому діяльність угрупування координували підконтрольні спецслужбам РФ представники кримінальних кіл Росії. Як заявили в СБУ, планування і погодження злочинів ватажки обговорювали на зустрічах з кураторами в Росії, країнах Європи та Близького Сходу.

В СБУ повідомляють про вчинення близько 18 терористичних актів у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській та Полтавській областях. Йдеться про мінування та підпалів житлових та комерційних будівель, в яких перебували люди.

Зазначимо, що правоохоронці під час обшуків у помешканнях, транспортних засобах та офісних приміщеннях фігурантів вилучили 16 одиниць вогнепальної зброї, близько 1700 набоїв, гранати, електронні та паперові носії інформації, у тому числі з відомостями стосовно об’єктів нападів та потерпілих осіб. Крім того, виявлено майже 200 тис. грн, понад 20 тис. доларів і 3 тис. євро, одержаних злочинним шляхом.

Ватажків угрупування затримали у Дніпрі. Розпочато кримінальне провадження за ст. 258 ККУ (терористичний акт), фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Раніше "Коментарі" писали, що СБУ викрила генерал-майора власного відомства на співпраці з ФСБ Росії. Валерію Шайтанову обіцяли російський паспорт та 200 тис. доларів за вбивство активіста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!