Головна Новини Суспільство Кримінал В'ятрович прибув в ГБР на допит та розповісти про Голодомор
commentss НОВИНИ Всі новини

В'ятрович прибув в ГБР на допит та розповісти про Голодомор

Екс-главу інституту Нацпам'яті Володимира В'ятровича підозрюють у розтраті грошей під час організації заходу, присвяченого вшануванню жертв Голодомору

28 квітня 2020, 12:29 comments1866
Поділіться публікацією:
В'ятрович прибув в ГБР на допит та розповісти про Голодомор

Сьогодні народний депутат і колишній керівник Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович прибув на допит в Держбюро розслідувань для дачі свідчень щодо організації та фінансування заходу в честь 85-ї річниці Голодомору. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відомо, що народний депутат від фракції "Слуга народу" Максим Бужанський ініціював порушення кримінального провадження проти В'ятровича, який нібито в 2018 році перевищив свої повноваження під час організації пам'ятного заходу та використав не за призначенням гроші, виділені на нього з держбюджету.

Сам нардеп від "Європейської солідарності", прибувши на допит в ГБР, зазначив, що дана справа є повністю постановочним і засноване виключно на наклеп.

"Я йду на цей допит, щоб переконатися, як використовуються ці кошти, які виділяються на фінансування ДБР, ці 1,5 млрд гривень також використовуються для того, щоб з'ясувати, чи має право Україна як держава пам'ятати мільйони вбитих під час голодомору українців", — заявив В'ятрович при вході у відомство.

Крім того, нардеп відзначив, що під час дачі відповідей на питання слідства, він буде строго відповідати тільки за тими даними, що знає і наполягати на законному праві висвітлювати події 1932-1933 року для всієї України та світу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що вчора президент Володимир Зеленський звернувся до українців у зв'язку з продовженням боротьби з коронавірусом і внутрішньою економікою на тлі затяжної карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!