Головна Новини Суспільство Кримінал Викрадали підприємців та вивозили до лісу: на Київщині затримали банду правоохоронців
commentss НОВИНИ Всі новини

Викрадали підприємців та вивозили до лісу: на Київщині затримали банду правоохоронців

У Київській області викрили у викраденні людей та бандитизмі діючих працівників СБУ та поліцейських

7 травня 2020, 13:22 comments6125
Поділіться публікацією:
Викрадали підприємців та вивозили до лісу: на Київщині затримали банду правоохоронців

На Київщині затримано банду діючих правоохоронців, які викрадали людей та вимагали гроші. Про це повідомляється на сайті МВС України.

Так, в організованій злочинній групи були діючі працівники СБУ та поліцейські, а також двоє цивільних осіб, які раніше мали проблеми із законом. Банда викрадала підприємців, які працювали у сфері ІТ-технологій.

Повідомляється, що злочинці ретельно продумували викрадення. Спочатку відстежували свою жертву: дізнавалися розпорядок дня, режим роботи, адреси перебування. Саме викрадення відбувалося серед білого дня, на орендованих авто.

"Знання методів оперативно-розшукової діяльності дозволяли їм майже не залишати за собою слідів", — йдеться у повідомленні міністерства.

Після нападу жертву відвозили до безлюдних лісосмуг. Там злочинці вдягали полонених у кайданки, погрожували зброєю та фізичною розправою. При цьому жорстоко били та вимагали чималий відкуп.

"Один з бранців заплатив своїм викрадачам 175 тисяч доларів, — повідомили у МВС. – Для цього вони посадили чоловіка до себе в автомобіль і їздили за різними адресами, доки той не набрав визначену суму грошей".

У МВС додали, що потерпілі не наважилися звернутися до поліції, бо були перелякані та боялися за себе та близьких.

В учасників банди у ході обшуків знайшли 9 пістолетів різної модифікації, набої, поліцейський однострій та жетони, а також різні посвідчення, серед яких працівників поліції, СБУ, Адміністрації Президента України, податкової служби, шеврони з написами "СБУ", "Поліція". Крім того, вилучили кайданки, кийки, мобільні телефони, понад 35 тисяч доларів та 500 євро, банківські картки, а ще наркотики – амфетамін, метадон і героїн.

До того ж, правоохоронці вилучили 5 авто, на яких пересувалася банда: Honda Civic, Honda Accord, Lexus RX, BMW та Volkswagen Passat.

Наразі затримано 5 зловмисників, які будуть поміщені до ізоляторів тимчасового тримання. Затриманим інкримінують злочини за рядом статей ККУ: ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 189 (Вимагання) та 257 (Бандитизм).

Раніше "Коментарі" писали, що під Одесою правоохоронці виявили "міньйонів" з кокаїном: понад 50 кг наркотиків намагалися ввезти разом із банановим вантажем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!