Головна Новини Суспільство Кримінал Прокурори Криму повідомили статті підозри Поклонської
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокурори Криму повідомили статті підозри Поклонської

Екс-прокурор Криму Наталія Поклонська "примудрилася" проходити по цілому ряду статей Кримінального кодексу

24 травня 2020, 23:50 comments2498
Поділіться публікацією:
Прокурори Криму повідомили статті підозри Поклонської

Наталії Поклонської, яка після російської анексії Криму очолила підконтрольну Кремлеві прокуратури Криму, а пізніше стала депутатом Держдуми РФ, прокуратура АРК оголосила два підозри за кількома статтями. Про це повідомляє прес-служба Кримської прокуратури.

Разом з тим, як зазначає відомство, Поклонська фігурує в ряді розслідувань, за якими підозри їй не оголошувалися.

Так, їй оголошено підозра .ч.1 ст. 255 Кримінального кодексу України – "створення злочинної організації". Вказується, що Поклонська і ряд інших осіб, у тому числі російський глава Криму Сергій Аксьонов і російський спікер кримського парламенту Володимир Константинов створили злочинну організацію з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Автономної Республіки Крим, а також брали участь в ній". Підозра також оголошено за ч. 3 ст. 146 "незаконне позбавлення волі або викрадення людини". Мова йде про "справу кримських терористів", за яким в 2014 році в Криму було затримано і потім засуджені в Росії кримчани Олега Сенцов, Олександра Кольченко, Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній.

Також Поклонська підозрюється прокуратурою АРК у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 438 – "порушення законів і звичаїв війни".

"У підозрі є два епізоди, які інкримінуються як військовий злочин. Представляючи окупаційну владу, Поклонська брала участь у забороні Меджлісу кримськотатарського народу, а також причетна до незаконного переслідування учасників мітингу 26 лютого 2014 року", — вказали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що раніше Наталія Поклонська заявила про своє бажання стати російським послом в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!