Головна Новини Суспільство Кримінал Екс-міністр оборони часів Януковича заочно арештований за розстріли на Майдані
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-міністр оборони часів Януковича заочно арештований за розстріли на Майдані

Печерський суд Києва виніс заочне рішення по колишньому главі Міноборони Павлу Лебедєву

26 травня 2020, 17:07 comments1765
Поділіться публікацією:
Екс-міністр оборони часів Януковича заочно арештований за розстріли на Майдані

Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва у справі про рассрелах на Евромайдане в 2014 році. Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

Так, Лебедєву заочно обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Його підозрюють в організації низки тяжких і особливо тяжких насильницьких злочинів, в тому числі умисних вбивств у період з 18 лютого 2014 року по 20 лютого 2014 в центрі Києва.

Прокуратура уточнює, що в цій кримінальній справі розслідують організацію екс-президентом України Віктором Януковичем перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів. Мова йде про перевищення влади низкою колишніх топ-чиновників, що призвело до масових жертв на Майдані.

"Рішення суду дає право стороні обвинувачення почати стосовно колишнього міністра оборони України процедуру екстрадиції. Також прокурори будуть звертатися до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia)", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ГБР розглядають десятки справ щодо злочинів, скоєних на Майдані в лютому 2014 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!