Головна Новини Суспільство події Православні християни святкують Медовий Спас
commentss НОВИНИ Всі новини

Православні християни святкують Медовий Спас

Саме з цього дня набуває чинності Успенський піст, який має свої обмеження і особливості

14 серпня 2019, 09:33 comments3392
Поділіться публікацією:
Православні християни святкують Медовий Спас

14 серпня у православному світі починається Успенський багатоденний піст, який триває до 27 серпня і приурочений до свята Успіння Пресвятої Богородиці.

В перший день Успенського посту Православна Церква святкує походження  чесних древ Животворящого Хреста Господнього. В народі свято отримало назву Медовий Спас.

Це свято було встановлено в Константинополі в IX столітті спочатку як місцеве, а в XII—XIV столітті воно утвердилось у всіх православних церквах. За традицією, 14 серпня люди несуть освячувати в церквах воду і мед.

В цей день церковними служителями проводиться освячення води у відкритих водоймах і колодязях – так зване мале водосвяття. Тому свято ще називається Мокрий Спас. Віруючі в цей час здійснювали хресний хід на річки та озера, щоб останній раз в році спокутувати худобу і поринути самим. Спасовской свяченою водою лікувалися від хвороб, кропили кути будинку, щоб очиститися від пристріту.

Як повідомляло видання "Коментарі", ученые з видання Scientific Study of Religion довели деяку зависимостьсостояния здоров'я людини від сили його віри в релігію.

Нові дослідження були опубліковані зовсім недавно. Вчені провели експеримент, в ході якого були опитані люди різних релігій. У них запитували про силу віри в Бога, про їх бажання, очікування та настрої. Результати досліджень були зіставлені з даними медичного обстеження респондентів виявилися досить очікуваними, але при цьому дуже цікавими.

За даними вчених, більшість жителів, у яких в тій чи іншій мірі є якісь проблеми або труднощі з релігією, з їх вірою в Бога, також мають труднощі зі станом свого здоров'я.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!