Мінкульт заперечує зв'язок своїх співробітників зі "справою Гримчака"

Міністерство не погоджує проекти будівництва або реконструкції будівель в історично населених місцях, підкреслили співробітники Мінкульту

Міністерство культури України відреагувало на можливі звинувачення у зв'язку з затриманням заступника голови МинВОТ Юрія Гримчака.

У відомстві заявили, що будь-які звинувачення або підозри щодо зловживань з питань містобудівних перетворень працівниками Мінкультури є безпідставними і надуманими.

Міністерство не погоджує проекти будівництва або реконструкції будівель в історично населених місцях, підкреслили співробітники Мінкульту.

"Будь-які звинувачення або підозри щодо зловживань з питань містобудівних перетворень працівниками Мінкультури безпідставні, надумані і такі, які не базуються ні на одній з норм права. Міністерство не погоджує проекти будівництва або реконструкції будівель в історично населених місцях, в тому числі у місті Києві", - вказали у відомстві.

У міністерстві при цьому пояснили, що з 1 січня 2019 року, зі вступом в дію змін в чинне законодавство, у період до затвердження в установленому порядку історико-архітектурного опорного плану Мінкультури не має жодних правових підстав для погодження будь-якого нового будівництва на території історично населених місць, у тому числі міста Києва.

Як повідомляв портал "Коментарі", Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака та його помічника за вимагання хабара в розмірі 1,1 млн доларів.