Яким було 28 серпня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Сьогодні, 28 серпня, Богатирьову заарештували на два місяці з заставою, а також обмін засуджених в Україні росіян на разі відклався

Богатирьову заарештували на два місяці з заставою

Печерський районний суд Києва підтвердив запобіжний захід колишньому міністру охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій у вигляді утримання під вартою.Також суд встановив у вигляді альтернативи можливість внесення застави у розмірі 6 млн грн.

У червні 2014 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу щодо колишнього міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової за фактом розтрати державних коштів в особливо великих розмірах.

Обмін засуджених в Україні росіян відкладається

На невизначений термін відкладається обмін ряду засуджених в Україні росіян. Про це заявив адвокат засуджених громадян РФ Валентин Рибін.Як відзначається, указу про помилування все ще ні, тому обмін переноситися.

"Швидше все, є якісь сили в офісі Володимира Зеленського, які хочуть зірвати обмін, щоб обрушити його рейтинг", - припустив Валентин Рибін.

Українські траси будуватимуть за новими нормами

Повідомляється, що нові будівельні норми вводять низку змін в облаштуванні безпечних і якісних трас, як у Європі, та є обов'язковими. Ці норми розповсюджуються на будівництво нових, реконструкцію та капремонт існуючих доріг поза межами населених пунктів.

"Головна мета змін у будівельних нормах - підвищення безпеки на дорогах та покращення якості дорожнього покриття - асфальтобетону", - заявив заступник міністра Лев Парцхаладзе.

Із 1 вересня в Україні набирають чинності нові зміни у державні будівельні норми, щодо проектування доріг загального користування, які мають підвищити рівень безпеки на дорогах.

Болтон застеріг Україну, щодо небезпечної дипломатичної стратегії Китаю

В середу, 28 серпня на брифінгу в Києві, радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон застеріг українську владу від проведеної Китаєм "дипломатії створення заборгованостей", пропонованих зовні привабливих фінансових умов, які можуть нашкодити економіці України, і крадіжку інтелектуальної власності.

"Нас турбує "дипломатія створення заборгованостей", яку переслідує китайська сторона. І хоча спочатку здається, що пропоновані ними фінансові умови достатньо привабливі, у майбутньому країни, які на це погоджуються, стають боржниками, залежними", - сказав він.

Головний редактор "РИА Новости-Украина" Вишинський вийшов на волю

Київський апеляційний суд сьогодні, 28 серпня, звільнив з-під варти головного редактора "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського.

Так, суд задовольнив апеляцію адвокатів Вишинського на рішення про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Запобіжний захід змінили на особисте зобов'язання.

Вишинський вийшов з-під варти в залі суду.