Головна Новини Суспільство події Яким було 2 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким було 2 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Сьогодні, 2 вересня, правовий комітет схвалив зняття депутатської недоторканності, а державна скарбниця за місяць поповнилася на 12 мільярдів гривень

2 вересня 2019, 22:00 comments2782
Поділіться публікацією:
Яким було 2 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Правовий комітет схвалив зняття депутатської недоторканності

Комітет Верховної ради з питань правової політики у понеділок, 2 вересня, порекомендував парламенту схвалити у другому читанні законопроект, який передбачає зняття недоторканності з народних депутатів.

"За" таке рішення проголосували 17 членів комітету, проти-двоє, утримався один і не голосували двоє.

Документ передбачає скасування недоторканності з 1 січня 2020 року.

За місяць державна скарбниця поповнилася на 12 мільярдів гривень

Станом на 1 серпня 2019 року на казначейському рахунку України перебувало 48,9 млрд грн. За минулий місяць бюджет країни поповнився на 12 млрд грн, і таким чином досяг позначки в 60 млрд грн, що є одним з найвищих показників в історії незалежної України. 

Згідно з даними Державної казначейської служби (ГКС), такий високий показник спостерігався рівно два роки тому – у вересні 2017 року, коли залишок на казначейському рахунку дорівнював позначці в 63 млрд грн.

Зеленський запропонував Раді наділити українців правом законодавчої ініціативи

Президент України пропонує парламенту внести зміни в конституцію і наділити народ правом законодавчої ініціативи, відповідний законопроект він вніс на розгляд парламенту як невідкладний.

На даний момент, згідно Конституції, право законодавчої ініціативи є у депутатів Верховної Ради, прем'єра і президента.

"Законопроектом пропонується доповнити перелік суб'єктів права законодавчої ініціативи, визначених статтею 93 Конституції України, таким суб'єктом, як народ", — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Легалізація грального бізнесу та видобутку бурштину

Глава держави Володимир Зеленський доручив членам Кабміну і парламентській більшості розробити і до 1 грудня 2019 року прийняти закони про легалізацію грального бізнесу та видобутку бурштину.

Зеленський відповідальними за легалізацію гральних справ і видобутку бурштину призначив прем'єра Гончарука і главу Мінфіну Маркарову.

На Україну чекають "швидкі реформи"

Глава держави Володимир Зеленський на зустрічі з керівниками парламенту, уряду та правоохоронних органів пообіцяв швидко провести "гарячі" реформи, для яких, на його думку, є політична воля всіх гілок влади.

"Щоб бути демократичною країною, потрібна система стримувань і противаг. Але давайте чесно, між нами, 28 років вона працювала дуже гібридно: фактично як система стримування апетитів і забаганок... Всі гілки влади були як лебідь, рак і щука (з відомої байки – ред.), від чого наша країна, у кращому випадку, стояла просто на місці", — сказав Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!