Головна Новини Суспільство події Суд оштрафував директора НАБУ Ситника за відпочинок на Рівненщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд оштрафував директора НАБУ Ситника за відпочинок на Рівненщині

Ситник заявляв, що не визнає провину в адміністративному порушенні

6 вересня 2019, 13:39 comments2080
Поділіться публікацією:
Суд оштрафував директора НАБУ Ситника за відпочинок на Рівненщині

Сарненський районний суд визнав директора НАБУ Артема Ситника винним в адміністративному порушення під час відпочинку в Рівненській області і присудив штраф у розмірі 3 400 гривень.

Про це повідомив його адвокат Владислав Кіча.

"Рішення суду притягнуте за вуха і по формі і по суті. Визнали винним і присудили штраф у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів", — сказав він.

За його словами, захист обов'язково подасть апеляцію на це рішення.

Ситник звинувачувався в порушення встановленого законом обмеження для держслужбовців при отриманні подарунків. Зазначена стаття (ст. 172-5 Кодексу про адмінпорушення) передбачає покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка (1 700 — 3 400 гривень).

Голові НАБУ ставили недекларування елітного відпочинку, який йому оплачували треті особи. Згідно з показаннями свідка по справі, за період з 2017 по 2019 рік Ситник відпочивав в мисливському угідді "Поліське-Сарни" Рівненської області п'ять разів.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що "за свій відпочинок і відпочинок сім'ї своїх друзів, за письмовою заявами працівників цього господарства, пан Ситник забув заплатити чималу суму готівкою".

Як повідомляв портал "Коментарі", Директор НАБУ Артем Ситник потрапив у корупційний скандал і намагається виправдатися, але прокуратура регулярно знаходить все більше приводів притягнути чиновника до відповідальності.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!