Головна Новини Суспільство події Яким було 13 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким було 13 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Сьогодні, 13 вересня, Зеленський розповів про другий етап обміну затриманими, а філіппінцям дозволили стріляти в чиновників, які вимагають хабарі

13 вересня 2019, 23:21 comments2494
Поділіться публікацією:
Яким було 13 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Зеленський розповів про другий етап обміну затриманими


За словами Зеленського, зараз готуються списки для наступного етапу обміну. Про це він заявив на форумі YES.

"Зараз ми готуємо інші списки і чекаємо наступний етап обміну. Про це ми будемо домовлятися і в Мінську і в нормандському процесі", — заявив Зеленський.

Також, президент порушив тему введення миротворчих сил.

"Я дуже обережно ставлюся до теми миротворців на Донбасі. Я не хочу, щоб у нас був абхазький сценарій, був придніпровський сценарій. Я не піднімаю тему миротворців, і в Мінську не підіймають цю тему. Я задоволений, якщо миротворці будуть на кордоні України і РФ — будь ласка, туди ми їх запрошуємо", — заявив він.

Філіппінцям дозволили стріляти в чиновників, які вимагають хабарі


Президент Філіппін Родріго Дутерте дозволив громадянам стріляти в ноги чиновникам, які вимагають хабарі.

"Якщо ви сплачуєте податок, збір чи отримуєте довідку, а чиновники при цьому просять хабар — бийте їх. Якщо ж у вас є зброя, то можете стріляти по них, однак не вбивайте, тому що в ході розглядів ви можете не отримати помилування", — сказав він.

Дутерте сказав, що єдиною мірою щодо будь-кого, хто вистрелить у чиновника, який порушує закон, будуть "лише серйозні тілесні покарання", але не тюремне ув'язнення.

Рада розпустила Центрвиборчком


Верховна Рада сьогодні, 13 вересня, прийняла проект постанови №2127 про достроковий розпуск Центральної виборчої комісії. Документ підтримав 341 депутат при мінімально необхідних 300 голосах, двоє депутатів утрималися.

"Відповідно до пункту 21 частини першої статті 85 Конституції України та статті 311 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" і зважаючи на вмотивоване подання gрезидента України, Верховна Рада України постановляє: припинити достроково повноваження всього складу Центральної виборчої комісії", — сказано в постанові.

Омбудсмен Денисова повідомила про списки другого обміну

Українська сторона вже підготувала і передала списки утримуваних у Росії громадян України, повідомила український омбудсмен  Людмила Денісова.

"Ці списки були давно передані ще влітку. Це ті самі списки, просто вони зараз зменшилися за кількістю наших громадян. Це той самий список і є. Але зараз у нас 113, замість 150-ти. Це ті громадяни України, які зараз перебувають на території РФ і тимчасово окупованого Криму", сказала вона в кулуарах 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

Гриб пояснив, чому не привітався з Зеленським

Колишній політв'язень Павло Гриб розповів, що не привітався з президентом Володимиром Зеленським у аеропорту Борисполя, тому що не впізнав його. Екс-в'язень Кремля пояснив, що втратив контроль над ситуацією, коли до трапу підбігли родичі.

"Я повністю дезорієнтувався, як би це дивно не звучало. Я навіть сам не зрозумів, що відбувається. Картинка в очах миготіла. Я не міг навіть журналістам дивитися в очі. Потім батько показав на Зеленського. Я його не впізнав, кажу чесно", — прокоментував інцидент Гриб, який виходив з літака останнім.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!