Головна Новини Суспільство події Яким було 24 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким було 24 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Сьогодні, 24 вересня, Янукович захотів повернутися в Україну, а глава Нацполіції Князєв подав у відставку

24 вересня 2019, 23:28 comments1703
Поділіться публікацією:
Яким було 24 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Янукович захотів повернутися в Україну

Екс-президент Віктор Янукович хоче повернутися в Україну, про що заявляє його адвокат Віталій Сердюк.
За словами захисника, Янукович вважає себе легітимним президентом і все ще хоче покарати винних у його поваленні, що нібито сталося  шляхом державного перевороту.
Віталій Сердюк каже, що захисники Януковича зараз докладають максимум зусиль, щоб засудженого за державну зраду екс-президента після прибуття в Україну не посадили до в'язниці.

Глава Нацполіції Князєв подав у відставку

Голова Національної поліції України Сергій Князєв йде у відставку. Про це він заявив на прес-конференції.

Князєв зазначив, що був призначений головою Національної поліції 8 лютого 2018 року, і за цей час у ЗМІ неодноразово з'являлися "брудні історії".

"Я прийняв рішення подати у відставку. Тільки що повернувся, передавши міністру заяву про звільнення мене з посади. Вважаю, що це крок глави поліції європейської держави. Час прийшов. Честь маю", — заявив Сергій Князєв.

Стало відомо, на якій стадії новий обмін полоненими

Черговий етап обміну полоненими між Україною і Росієюзнаходиться на фазі узгодження, але "вимагає тиші". Про це повідомила український омбудсмен Людмила Денисова.

"113 громадян України зараз перебувають у Росії і окупованому Криму, 89 з них — це кримські татари... Безумовно, я там, де можу, піднімаю питання їх звільнення. Україна багато працює в цьому напрямку, і вже є практична домовленість про звільнення всіх, але ще треба трохи почекати. Такий процес вимагає тиші", — зазначила Денисова.

У новому Європарламенті з'явилась група "друзів України"

Як заявив євродепутат з фракції "Оновити Європу" Пятрас Ауштрявічюс, який вів засідання, 50 євродепутатів з шести фракцій висловили бажання увійти до цієї неформальної групи.

Двома основними цілями групи на 2019-2024 роки Ауштрявічюс назвав політичну підтримку України та економічну інтеграцію країни до ЄС.

"Ми повинні все зробити, щоб питання України завжди було на порядку денному, щоб ніхто не сказав, що це другорядне питання", — зазначив литовський політик.

Зеленський закликав прем'єра Італії інвестувати в Україну

Президент України Володимир Зеленський закликав прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте вкладати кошти в українську інфраструктуру, зокрема, порти, і особливо відзначив проведення великої приватизації в Україні.

"Сторони обговорили широкий спектр питань двостороннього та багатостороннього порядку денного. Серед іншого було відзначено активізацію співпраці в інвестиційній сфері", — йдеться в повідомленні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!