Головна Новини Суспільство події Яким було 26 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким було 26 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Сьогодні, 26 вересня, у Конгресі США оприлюднили текст скарги співробітника розвідки на розмову Трампа, а Україна планує відновити економічне співробітництво з Угорщиною

26 вересня 2019, 22:55 comments1981
Поділіться публікацією:
Яким було 26 вересня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

У Конгресі США оприлюднили текст скарги співробітника розвідки на розмову Трампа із Зеленським

Комітет з розвідки Палати представників США опублікував розсекречену скаргу співробітника американської розвідки на телефонну розмову президента Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. У скарзі інформатор висловив стурбованість у зв’язку з тим, що Трамп використовував свою владу, щоб "просити про втручання з боку іноземної держави" в майбутні президентські вибори.

Україна планує відновити економічне співробітництво з Угорщиною

У четвер, 26 вересня, у рамках 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко зустрівся із Міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.  Міністри обговорили питання економічного співробітництва.

"Сторони обговорили перспективи розвитку політичного діалогу, економічної співпраці, а також відновлення роботи спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва", — йдеться в повідомленні.

Трамп просив Зеленського залишити Луценка на посаді

Американський лідер Дональд Трамп під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським пропонував залишити на посаді екс-главу ГПУ Юрія Луценка. Про це йдеться в скарзі співробітника розвідки США на розмову між Трампом і Зеленським.

Повідомляється, що Трамп похвалив Луценка за те, що той піднімав тему розслідування стосовно сім'ї Байдена

Порошенко прокоментував розмову Трампа і Зеленського

Лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко вирішив не коментувати, але назвав скандал стосовно оприлюдненої стенограми розмови президента України Володимира Зеленського і президента США Дональда Трампа  дуже шкідливим для України. Про це п’ятий президент України заявив у Польщі.

"Я не буду коментувати телефонні розмови президентів інших країн. Я вважаю, що це точно не та справа, якою я маю займатись", — сказав Порошенко журналістам.

Помер екс-президент Франції Жак Ширак

Колишній президент Франції Жак Ширак помер у віці 86 років. Жак Ширак був президентом Франції два терміни — у 1995-2007 роках. До цього він був прем'єр-міністром країни і протягом 18 років — мером Парижа. Політик працював в уряді, де обіймав кілька міністерський постів (зокрема, був міністром сільського господарства і міністром внутрішніх справ), а пізніше двічі займав пост глави уряду. Ширак виступав за соціально відповідальну економічну політику і різко критикував напад американських військ до Іраку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!