Головна Новини Суспільство події Нобелівська премія з медицини 2019: вчені вивчили адаптацію клітин до нестачі кисню
commentss НОВИНИ Всі новини

Нобелівська премія з медицини 2019: вчені вивчили адаптацію клітин до нестачі кисню

Дослідження допоможе розробити стратегію для боротьби з анемією, раком та іншими серйозними захворюваннями

7 жовтня 2019, 16:41 comments2457
Поділіться публікацією:
Нобелівська премія з медицини 2019: вчені вивчили адаптацію клітин до нестачі кисню

У Стокгольмі сьогодні, 7 жовтня, назвали імена володарів Нобелівської премії з медицини та фізіології. Цього року нагороду отримали вчені, які займалися дослідженням адаптації клітин до нестачі кисню. Про це повідомляється в прес-релізі Нобелівського комітету.

Як стало відомо, премію отримали науковці з США Грегг Семенза та Вільям Келін, а також британець Пітер Реткліфф. Вчені дослідили, як клітини адаптуються до нестачі кисню та вивели механізми, що регулюють активність генів у відповідь на різні рівні кисню.

“Нобелівські лауреати цього року відкрили механізм одного з найбільш важливих адаптаційних процесів у житті людини. Вони заклали основу для нашого розуміння того, що рівень кисню впливає на клітинний метаболізм та фізіологічну функцію. Відкриття також проклало шлях до нових стратегій боротьби з анемією, раком та іншими хворобами", — повідомляють у Нобелівському комітеті.

Відзначимо, що в минулому році Нобелівську премію отримали американець Джеймс Еллісон та японець Тасуку Хондзе — вони займалися дослідженнями в галузі "терапії раку шляхом активації імунної відповіді".

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що дослідження вчених розкрило секрет зеленого чаю. У ньому містяться компоненти, які виконують функції антиоксидантів та дозволяють очищати організм, а також прискорювати обмін речовин, що, в свою чергу, сприяє ефективному зниженню ваги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!