Головна Новини Суспільство події Яким було 7 жовтня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким було 7 жовтня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Сьогодні, 7 жовтня, Ткаченко претендує на посаду голови КМДА, а на прес-секретаря Зеленського написали заяву в поліцію

7 жовтня 2019, 23:40 comments1995
Поділіться публікацією:
Яким було 7 жовтня: ТОП-5 подій сьогоднішнього дня

Ткаченко підтвердив, що претендує на посаду голови КМДА

Народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Ткаченко підтвердив, що претендує на посаду голови Київської міської держадміністрації (КМДА). Про це він заявив в ефірі "Радіо НВ".

"Подав. Є така ключова фраза "може". Пропоную на ній зосередитися, тому що це рішення президента", — заявив Ткаченко.

Також він підтвердив, що обговорював призначення на посаду голови КМДА з президентом. При цьому відмовився розповідати деталі того, що обговорював з Зеленським.

На прес-секретаря Зеленського написали заяву в поліцію

Відомий телевізійний журналіст Данило Яневський написав на прес-секретаря президента України Юлію Мендель заяву в поліцію.

У публікації Яневського йдеться про інцидент, що трапився 5 жовтня біля будівлі Вищого антикорупційного суду. Тоді Мендель відштовхнула журналіста програми "Схеми" Сергія Андрушка, який намагався взяти коментар у глави держави.

У тексті заяви, з яким звернувся Яневський в Нацполіцію сказано, що дії прес-секретаря президента розцінюється як порушення кримінального законодавства.

Суд прийняв рішення заарештувати екс-нардепа Пашинського

Печерський районний суд Києва відправив під арешт колишнього народного депутата Сергія Пашинського.

Відповідне рішення зачитала суддя Олеся Батрин. Таким чином суд задовольнив клопотання Державного бюро розслідувань. Суддя додала, що Пашинський буде перебувати під вартою до 4 грудня.

"Пан Портнов і ця суддя сьогодні зробили Путіну подарунок на день народження. З чим я їх і вітаю. Але ми будемо боротися", — заявив Пашинський.

Вишинський став виконавчим директором російського видання

Колишній головний редактор "РІА Новини Україна" Кирило Вишинський, став виконавчим директором інформаційного агентства "Росія Сьогодні". 

Нагадаємо, 15 травня 2018 року СБУ та прокуратура Криму затримали в Києві керівника організації "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109; ч. 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161; ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї).

У "Слузі народу" пояснили наслідки відмови від "формули Штайнмаєра"

Україна не зможе без наслідків відмовитися від виконання так званої "формули Штайнмаєра". Про це розповів глава Комітету парламенту з міжнародних відносин, депутат з фракції "Слуга народу" Богдан Яременко.

Політик зазначив, що лист Кучми Спеціальному представнику голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі не зобов'язує країну, він показує певну позицію.

"І якщо ми країна, яка себе поважає, ми повинні її дотримуватися. Щось подібне вже зафіксовано в Мінських домовленостях. І самі Мінські домовленості, хоча з моєї точки зору і не є міжнародним договором, але політично вони нас зобов'язують", — заявив Яременко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!