Головна Новини Суспільство події Махінації в Міноборони: держава втратила 58 млн грн на закупівлях палива
commentss НОВИНИ Всі новини

Махінації в Міноборони: держава втратила 58 млн грн на закупівлях палива

До схеми були залучені постачальники і військові

8 жовтня 2019, 11:41 comments1425
Поділіться публікацією:
Махінації в Міноборони: держава втратила 58 млн грн на закупівлях палива

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу стосовно розтрати 58 млн грн під час закупівлі палива для міністерства оборони, повідомляє прес-служба відомства.  

"САП направлено до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів Державного бюджету України в особливо великому розмірі під час закупівлі палива для Міністерства оборони України на загальну суму понад 58 млн грн", — йдеться в повідомленні.

У провадженні обвинувачують колишнього заступника міністра оборони України, директора та працівника Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони, співробітника Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони, представника та кінцевого власника компанії-постачальника — ТОВ "Трейд Коммодіті".

У ході розслідування, детективи НАБУ під керівництвом прокурорів САП, встановили, що підозрювані у 2016 році без передбачених законом підстав, підписали додаткові договори на поставку паливно-мастильних матеріалів для потреб Міноборони та організували підвищення цін на нафтопродукти. Через це держава зазнала збитків на 58 126 559,92 грн.

Якщо вину підозрюваних доведуть їм погрожуватиме до 4 років позбавлення волі і тимчасова заборона обіймати подібні посади.

Раніше коментарі писали, що САП просить для екс-нардепа Микитася арешт із заставою в 300 млн грн. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!