ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості вибухів на Донбасі майже вдвічі

Спостерігачі зафіксували зменшення вибухів до 122

У Донецькій області Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню. Про це повідомляється в звіті СММ ОБСЄ.

Спостерігачі зафіксували зменшення вибухів до 122, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (206 вибухів). Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на північно-схід від Мар'їнки (підконтрольна уряду). Ще приблизно 90 вибухів у районах до північно-північно-захід від непідконтрольних уряду Донецька і південного сходу від Світлодарська (підконтрольний уряду).

У той же час, в Луганській області констатувала СММ збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши також більше вибухів (49), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (1 вибух). Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на південно-схід від Попасній (підконтрольна уряду) і в районах на східно-північно-схід Сентяновки.

Доак повідомляв портал "Коментарі", міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, який в даний час є головуючим в ОБСЄ, відповів, що вибори в окупованих районах Донецької та Луганської областей повинні проходити за законами України, але зараз такої можливості немає.