Гладковського відпустили під заставу

На Олега Гладковського наділи електронний браслет

Колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський вийшов з СІЗО після внесення застави у 10 млн гривень. На нього наділи браслет електронного стеження. Про це повідомив адвокат підозрюваного Руслан Волинець.

"Браслет наділи, він є. Виконуємо рішення суду", - сказав адвокат.

Волинець також повідомив про погане самопочуття Гладковського через оголошене раніше голодування.

"Стан у нього не дуже хороший. Я навіть задавав собі питання, може йому швидку допомогу викликати, але він відмовився", - сказав Волинець.

Захисник підкреслив, що не збирається використовувати голодування підзахисного для впливу на розгляд справи.

"Голодування не потрібне було для того, щоб отримати якісь для себе пільги в рамках цього процесу. Це тільки його емоційна реакція на ті фактично штучно створені підстави для його затримання. І його категоричну незгоду з цим... Ми не використовуємо факт стану для того, щоб впливати на хід розгляду справи", - розповів адвокат.

За інформацією адвоката, Гладковського оглядали в СІЗО медики, які встановили певні порушення, однак подробиці стану здоров'я він розкривати не став.

Як повідомляв портал "Коментарі", у четвер, 17 жовтня, колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський намагався вилетіти з України через аеропорт "Бориспіль", проте прикордонники його не випустили. Потім приїхали співробітники Національного антикорупційного бюро України та затримали його.