Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій понеділка: скандал з хором, американські кораблі і "свобода" за 10 мільйонів
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій понеділка: скандал з хором, американські кораблі і "свобода" за 10 мільйонів

Сьогодні не вщухали пристрасті навколо хору імені Верьовки, а з СІЗО після голодування вийшов Гладковський

21 жовтня 2019, 20:00 comments2203
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій понеділка: скандал з хором, американські кораблі і "свобода" за 10 мільйонів

Шквал критики — через пісню. Сьогодні розгорівся гучний скандал навколо виступу хору імені Верьовки у шоу "Вечірній квартал". Комік Євген Кошовий і жіноча частина академічного українського народного хору виконали пісню, висміявши згорівший будинок колишньої глави Нацбанку Валерії Гонтарєвої. "Хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича... Люди вогонь побачили, почали допомагати, відра схопили, прибігли, в вогонь соляру плескали". У цій пісні мораль проста: хата згоріла від стида", — заспівали артисти. Екс-голова НБУ, коментуючи виступ коміків, завила, що їм має бути соромно насміхатися над людським горем. Тим часом, заступник міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк на своїй сторінці у "Фейсбук" назвала виступ "шароварщиною" і задалася питанням, чи потрібно державі фінансувати такі проекти.

Вже відомо, що за виступ у "Вечірньому кварталі" хору заплатили трохи більше тисячі євро. Про це розповів гендиректор і художній керівник хору Зіновій Корінець, який запевнив, що у нього і в думках не було  говорити про щось антиукраїнське, і вибачився перед Гонтарєвою.

Субсидії по-новому. Кабмін затвердив постанову, згідно з якою процедура оформлення субсидій для деяких українців стане простішою. Глава Мінсоцполітики Юлія Соколовська уточнила, що отримати субсидію за новими правилами зможуть дитбудинки сімейного типу, військовослужбовці, українці старше 60 років, неодружені і що проживають у сільській місцевості, але зареєстровані за різними адресами.

Воля за 10 мільйонів. Сьогодні колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем, вийшов з СІЗО після внесення застави у 10 млн гривень. На екс-чиновника, затриманого при спробі вилетіти з України, наділи браслет електронного стеження. Захисник підозрюваного розповів про погане самопочуття Гладковського, який раніше оголосив голодування на знак свого протесту.


Допомога від Штатів. Вранці в Одесу з Балтімора прибули два патрульних катери Island "Слов'янськ" і "Старобільськ". З США суховантаж відправили ще 4 жовтня, але через  туман він близько години не міг пришвартуватися. Катери Штати передали Україні в рамках надання військової допомоги.

Сивохо став радником. Коміка, шоумена і одного з членів журі проекту "Ліга Сміху" Сергія Сивохо призначили на посаду радника секретаря РНБО з питань реінтеграції та відновлення Донбасу. "Це для мене велика відповідальність, планів неймовірна кількість. Попереду багато складної і важливої роботи", — написав комік на своїй сторінці в "Фейсбук".







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!