Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій вівторка: арешт заступника міністра, реформи і інтронізація імператора
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій вівторка: арешт заступника міністра, реформи і інтронізація імператора

Українці будуть отримувати водійські права за новими правилами, а в аудиторській службі гряде масштабне скорочення

22 жовтня 2019, 19:30 comments1795
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій вівторка: арешт заступника міністра, реформи і інтронізація імператора

Сходження на трон. Сьогодні в Японії президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою взяли участь в інтронізації Імператора Нарухіто. Останнє сходження на трон сталося більше тридцять років тому, і глава нашої країни став першим українським президентом, хто був запрошений на урочистий захід.

Спростили видачу прав. В Україні спростили процедуру видачі водійських прав. Тепер охочим сісти за кермо необов'язково відвідувати курси автошкіл: припустима й індивідуальна підготовка. Під час самого іспиту можлива фото- і відеофіксація. Крім цього, в рамках взаємодії територіальних органів за надання сервісних послуг МВС з автошколами буде електронний обмін інформацією: викладачі і інструктори з водіння будуть зобов'язані вносити в спеціальний електронний журнал інформацію про деталі проведення теоретичних і практичних занять.

Аварія вертольота. Сьогодні в Полтавській області працювали столичні експерти, які визначать причину аварії вертольота з екс-міністром АПК Тарасом Кутовим на борту. Трагедія сталася напередодні: екс-урядовцю було 43 роки, у нього залишилося троє дітей. Відомо, що Кутовий неодноразово керував вертольотом, і в цей фатальний день летів в Полтаву зі столиці. Відомості про подію внесено до ЄРДР за фактом "порушення чинних на транспорті правил".

Реформа. Державна аудиторська служба готується до реформування, про що сьогодні заявив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет. Так,  планується масштабне скорочення штату: з 3212 осіб залишиться всього 400. Сама реформа дозволить сконцентруватися на серйозному шахрайстві. При цьому співробітники, які залишаться після скорочення, будуть працювати за міжнародними стандартами.

Заарештували колишнього заступника міністра. За підозрою в держзраді співробітники СБУ затримали колишнього заступника міністра економічного розвитку Юрія Бровченка, який хотів покинути Україну і на момент арешту перебував в аеропорті "Бориспіль". За даними оперативників і слідчих, чиновник разом з працівниками держпідприємства "Український центр "Безпека" та державної акціонерної холдингової компанії "Артем" діяли на користь іноземної компанії всупереч інтересам України. Зокрема, вони уклали збитковий контракт на поставку лінії з виробництва снарядів. Сума контракту склала понад 16,5 млн доларів. Аванс в розмірі 8,2 млн доларів перевели на рахунки офшорних компаній, після чого учасники схеми, за даними правоохоронців, його присвоїли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!