Під Луганськом знайшли 21 російський "Град" за лінією відведення

На Донбасі працювала моніторингова місія ОБСЄ, яка виявила реактивні системи та гаубиці

Представники ОБСЄ, які в рамках моніторингової місії вивчали ситуацію на непідконтрольних Україні територіях Донецької і Луганської областей, виявили більше 20 російських "Градів" за лінією відведення. Як розповіли в прес-центрі штабу ООС, тільки біля Краснолуцького під Луганськом спостерігачі зафіксували 21 реактивну систему залпового вогню БМ-21 "Град". Більш того, поблизу Тернового Донецької області знайшли дві самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика", розміщені з порушенням лінії відведення.

Вдалося виявити і озброєння, яке розмістили поза встановлених місць зберігання. Біля Круглика представники ОБСЄ виявили 26 танків невстановленого типу, а поблизу Мирного – 17 гаубиці "Гвоздика" і "Лягушка", а також 18 танків і 5 протитанкових гармати МТ-12 "Рапіра". В районі Тернового фахівці виявили 8 танків Т-72.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в жовтні спостерігачі зафіксували на Донбасі зменшення кількості вибухів до 122 в порівнянні з попереднім звітним періодом (206 вибухів). Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на північно-схід від Мар'їнки.