Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій четверга: спалах дифтерії, мільярд від РФ і чесні "слуги народу"
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій четверга: спалах дифтерії, мільярд від РФ і чесні "слуги народу"

На Закарпатті просять виділити сироватку від дифтерії, яка життєво необхідна хворим, а прокурори не впоралися з тестом на знання законів

24 жовтня 2019, 21:00 comments2008
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій четверга: спалах дифтерії, мільярд від РФ і чесні "слуги народу"

Скасування авіарейсів. Сьогодні Україну оповив густий туман, що створило чимало проблем для пасажирів. Так, тільки в міжнародному аеропорту "Київ" через туман скасували 3 рейси і ще більше двадцяти затримуються. Полетіти не змогли пасажири авіакомпанії Wizz Air сполученням "Київ – Берлін" і "Київ – Вільнюс". Через погані погодні умови скасували приліт літака в столицю з Вільнюса. Крім того, через сильний туман не зміг вилетіти з Києва і прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. На цей день у чиновника був запланований робочий візит в Чернівецьку область.

Немає лікувальної сироватки. На Закарпатті зафіксували спалах дифтерії. Більш того, там закінчилася протидифтерійна сироватка. За словами директора Обласної клінічної інфекційної лікарні Михайла Поляка, на даний момент захворіли 15 осіб, і лише чотирьом з них ввели сироватку — це був весь запас регіону. Чиновники Закарпаття звернулися до Міністерства охорони здоров'я України та інші області, щоб вони перерозподілили медикаменти для лікування дифтерії. В Україні препарат від цієї хвороби не закуповували вже багато років: остання партія потрапила в регіон завдяки гуманітарній допомозі з Індії.

Пройшли поліграф. Глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія пройшов тест на детекторі брехні, під час якого відповідав чесно. "У нас є ті реакції, які вказують, що він чесно відповів, ще і менш емоційно навантажений у зв'язку з цією ситуацією", — заявив поліграфолог Віталій Опанасенко. Фахівець порівняв результати Арахамії з показниками нардепа Олександра Дубінського, який також успішно пройшов поліграф напередодні. Опанасенко зазначив, що Арахамія, в порівнянні з Дубінським, був байдужим у психофізіологічному сенсі. Ці результати дослідження попередні, а офіційний висновок буде оприлюднено пізніше.

Мільярд від Росії. Апеляційний суд Парижа відхилив спробу Росії припинити примусове виконання рішення міжнародного арбітражу. Таким чином, суд виніс рішення на користь українського "Ощадбанку": РФ зобов'язана виплатити 1,3 млрд доларів компенсації. Своїм рішенням арбітраж визнав, що відповідальність за збитки, які "Ощадбанк" зазнав внаслідок анексії Криму, несе Російська Федерація. Після того, як арбітраж виніс своє рішення на користь українського держбанку, Росія не стала поспішати виконувати свої зобов'язання. Її основним аргументом у цьому питанні було те, що примусового виконання рішення на території країни — Франції, яка "слабо захищає свій державний імунітет", може завдати їй істотної шкоди. Але все ж відповідним рішенням служителів Феміди спроба РФ не виконувати зобов'язань була припинена.

Не знають законів. При переатестації в Офіс генерального прокурора успішно пройшли тест на знання законодавства 775 прокурорів 1082, які подали заявку на участь у конкурсі на ті чи інші посади в Офіс генпрокурора. Так, 189 чоловік не змогли набрати необхідні для заліку 70 балів зі ста, а 117 прокурорів і зовсім не з'явилися на іспит. Втім, строк для надання підстав прокурорами, які не прийшли на іспит, ще не закінчився.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!