Головна Новини Суспільство події Експерти повідомили, коли в Україні зросте вартість молочних продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти повідомили, коли в Україні зросте вартість молочних продуктів

За словами Дорошенка, вершкове масло може швидше зрости у вартості

28 жовтня 2019, 16:57 comments1683
Поділіться публікацією:
Експерти повідомили, коли в Україні зросте вартість молочних продуктів

Голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко повідомив, що уже до кінця року в Україні на 2% подорожчають окремі види молочних продуктів.

“На жаль, без зростання тут не обійтися. Але воно буде незначним... Думаю, ми будемо бачити десь, в середньому, зростання на 0,7-0,8% кожного місяця. За листопад-грудень ми побачимо десь півтора, а щодо окремих видів молочки можливо навіть на 2% зростання”, — сказав Дорошенко.

За словами Дорошенка, вершкове масло може швидше зрости у вартості. Адже воно експортно орієнтоване. Якщо буде попит на українську продукцію за кордоном, то її будуть більше вивозити, що призведе до підвищення ціни.

Нагадаємо, у вересні на світових ринках знизилися ціни на цукор, тоді як олія і м’ясо подорожчали. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вартість хлібу в Україні до кінця цього року зросте до 3%. Нагадаємо, що за рік витрати українців на продукти харчування зросли на 19,4%. У ІІ кварталі 2019 року українці витратили на продукти харчування і безалкогольні напої 287,4 млрд грн, тоді як у IІ кварталі 2018 року — 240,7 млрд грн.

Окрім того, зросли витрати українців на одяг і взуття — на 20,3%, до 33,7 млрд грн, на відпочинок і культуру — 22,4%, до 25,6 млрд грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!