Головна Новини Суспільство події Повітря в Києві: дихати складніше, але допомагає туман
commentss НОВИНИ Всі новини

Повітря в Києві: дихати складніше, але допомагає туман

У повітрі збільшилась кількість гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту, формальдегіду та діоксиду сірки

30 жовтня 2019, 16:57 comments1972
Поділіться публікацією:
Повітря в Києві: дихати складніше, але допомагає туман

У Києві стало важче дихати. Таку інформацію привела Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського. За даними дослідників, у порівнянні з минулим тижнем, рівень забруднення повітря на сьогоднішній день підвищився — це пов'язано з метеорологічною обстановкою.

"У порівнянні з попереднім тижнем рівень забруднення атмосферного повітря міста дещо підвищився, що пов’язано із метеорологічними умовами. Антициклональний характер погоди з температурними інверсіями та застоями повітря сприяв накопиченню шкідливих домішок у повітрі. Більш помітне підвищення вмісту забруднювальних домішок зафіксовано на початку тижня (2223 жовтня)", — повідомили в прес-службі обсерваторії.

В цілому, в повітрі збільшилась кількість гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту, формальдегіду та діоксиду сірки. При цьому туман сприяв і очищенню повітря.

"Сильні тумани, особливо в період з 24 по 25 жовтня, сприяли перезволоженню повітря та деякому вимиванню шкідливих домішок з атмосфери, тобто в даному випадку тумани зіграли корисну дію  зменшили рівень забруднення повітря наприкінці тижня.", — уточнили в геофізичній обсерваторії.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Україну оповив густий туман. Громадськість думає, що це дим від горіння листя, але гидрометеорологи заспокоюють і говорять про сезонне явище.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!