Головна Новини Суспільство події ТОП-5 подій четверга: двері в НАТО для України і вибух у поїзді
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 подій четверга: двері в НАТО для України і вибух у поїзді

Сьогодні нардепа Дубневича позбавили недоторканності, а Яременко хочуть покарати за інтимну переписку на засіданні

31 жовтня 2019, 20:49 comments1711
Поділіться публікацією:
ТОП-5 подій четверга: двері в НАТО для України і вибух у поїзді

Делегація НАТО. Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в рамках свого візиту в Україну сьогодні виступив у Верховній Раді і закликав реформувати сектор національної безпеки. "Новий парламент має історичну можливість змінити Україну на краще. Ви зробили потужний ривок вперед. Я очікую впровадження Закону про національну безпеку, який був прийнятий в минулому році", — сказав генсек Альянсу, закликавши реформувати СБУ. За його словами, "двері НАТО залишаються відкритими", а радники Альянсу допоможуть Україні працювати над впровадженням принципів для посилення верховенства права, боротьби з корупцією, захисту прав національних меншин та відкритості влади.

Зняли недоторканність. Народному депутату партії "За майбутнє" Ярославу Дубневичу сьогодні вручили підозру у справі про виведення активів з "Укрзалізниці", що завдало збитків державі в розмірі понад 93 млн грн. Підозру Дубневичу вручили стінах Верховної Ради, де раніше його колеги зняли з підозрюваного недоторканність.

Як покарають Яременко. Сьогодні українці продовжували говорити про скандал з інтимною перепискою народного депутата від "Слуги народу" Богдана Яременка, який буде розглянуто на засіданні фракції. "У нас будуть найближчим часом збори фракції і ми вирішимо, як реагувати. Є три сценарії, які я бачу: зняття з посади голови Комітету у закордонних справах, виключення з фракції та позбавлення мандата", — сказав голова фракції Давид Арахамія, який буде голосувати за перший варіант, вважаючи питання етичним, а не політичним.

Російський газ. Президент Росії на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном заявив про те, що Москва готова до конструктивної роботи по транзиту газу через Україну і до постачання його за більш низькою ціною.

"Росія готова до конструктивної роботи і прокачування газу через Україну. Головне, що вигода України очевидна і для кінцевих споживачів, і для компобуту, для українців і для економіки країни", — зазначив глава російської держави, закликавши українську сторону позбутися від взаємних претензій по газу.

Вибух у потязі. Сьогодні в Пакистані у місті Рахім-Яр-Хан сталася трагедія: у вагоні поїзда вибухнув газовий балон, внаслідок чого загинуло 65 осіб. Ще десятки постраждалих перебувають у критичному стані в лікарнях.

За інформацією поліції Пакистану, поїзд прямував з Карачі в Лахор. Хтось із пасажирів вирішив приготувати собі сніданок на газовій плиті, під час чого стався вибух і пожежа. Вогонь перекинувся і на сусідні два вагони: заживо згоріли 40 осіб. Інші загинули, намагаючись вистрибнути з палаючого поїзду, який мчав з величезною швидкістю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!