Головна Новини Суспільство події Дослідження показало, які національності найменше подобаються українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідження показало, які національності найменше подобаються українцям

Досліджували рівень ксенофобії українців

7 листопада 2019, 17:29 comments8458
Поділіться публікацією:
Дослідження показало, які національності найменше подобаються українцям

Найменш привітно жителі України ставляться до африканців і ромів. Про це свідчать результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Так, фахівці КМІС у вересні цього року опитали 2035 українців з усіх підконтрольних державі областей. Кожному пропонувалося відповісти, чи готовий він стати родичем, другом, сусідом, колегою для представників різних національностей. Якщо жоден з варіантів не підходив, то слід було "призначити" ту чи іншу етичну групу жителями або гостями нашої країни. Також був і такий варіант, як "не пускати в Україну". Серед національностей, які розглядалися в опитуванні, російськомовні та україномовні українці, білоруси, росіяни, поляки, євреї, кримські татари, канадці, американці, німці, французи, румуни, африканці, роми.

Як показав результат опитування, найбільш терпимі українці до своєї національності, при цьому, випередили україномовні представники нашого етносу. Далі розташувалися білоруси, за ними росіяни. А потім  на приблизно однаковому рівні  поляки, євреї, кримські татари, канадці, американці, німці. Останні позиції зайняли французи, румуни, африканці і роми.

У КМІС зазначили, що рівень ксенофобії в Україні зростав у 1994-2007 рр і досяг максимальних поки що 4,3 балів. З 2008 по 2013 становив чотири бали, потім піднявся до 4,2 через погіршення ставлення до росіян. Зараз загальний рівень ксенофобії за рік впав до чотирьох балів.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", нещодавно український і польський омбудсмени уклали "антиксенофобський"договір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!