Головна Новини Суспільство події У Києві під стіни Ради принесли мертву свиню в труні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві під стіни Ради принесли мертву свиню в труні

Під будівлю парламенту принесли свиню в знак протесту прийняття законопроекту про ринок землі

13 листопада 2019, 09:57 comments2772
Поділіться публікацією:
У Києві під стіни Ради принесли мертву свиню в труні

У Києві під будівлею парламенту в знак протесту проти прийняття законопроекту про ринок землі №2178-10 противники цієї ініціативи "поховали" порося.  

Представники Всеукраїнської аграрної Ради відзначили, що символічні "похорони" уособлюють майбутні напрямки тваринництва в Україні, яке приречене на загибель у разі впровадження "дикого" ринку землі, як це передбачено нормами цього законопроекту.

За словами мітингувальників, для того, щоб купити землю і конкурувати з агрохолдингами, доступ до ринку, землі яких надається одночасно  малими та середніми сільгоспвиробниками, фермери будуть змушені вирізати поголів'я свиней і корів, щоб акумулювати кошти.

Сьогодні Верховна Рада розгляне законопроекти про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Також сьогодні буде розглянутий у першому читанні законопроекти №2194 про дозвіл іноземцям та іноземним юридичним особам купувати вільні від забудови земельні ділянки несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів. А також проект №2195 про продаж і оренду земельних ділянок через електронні аукціони.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення, де пояснив необхідність зняття мораторію з ринку землі у відповідь на численні акції протесту.

Раніше портал "Коментарі" звернувся до експертів прокоментувати можливі підводні камені винесення земельного питання на всеукраїнське обговорення. Так, аналітик Олександр Кочетков звернув увагу, що якщо держуправлінню нова влада вчиться неохоче, то прийоми маніпулювання громадською думкою вона освоїла моментально.

"Зверніть увагу: суспільство вимагає від влади референдуму щодо продажу землі взагалі, а президент Зеленський звужує проблему, говорячи про референдум тільки з продажу землі іноземцям. І ринок землі в принципі виходить вже необсуждаемым. Але вже те, що під тиском суспільства президент хоча б почав міркувати про референдум — явно позитивний знак", — підкреслює він

Крім того повідомлялося, що в разі відкриття ринку землі в Україні один гектар буде продаватися на рівні 2200 доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!