Головна Новини Суспільство події А-ля СРСР: в окупованому Донецьку студентів "перетворюють" на дружинників
commentss НОВИНИ Всі новини

А-ля СРСР: в окупованому Донецьку студентів "перетворюють" на дружинників

У так званій ДНР створюють загони народних дружинників

13 листопада 2019, 18:01 comments1959
Поділіться публікацією:
А-ля СРСР: в окупованому Донецьку студентів "перетворюють" на дружинників

Півсотні студентів у так званій ДНР стали "народними дружинниками" в рамках програми відродження народних дружин по типу таких, як існували у Радянському Союзі. Про це повідомляє підконтрольне бойовикам місцеве медіа.

Зазначається, що 13 листопада ще 50 людей захотіли стати "народними дружинниками", а всього ж їх зараз понад 700. Відповідні "корочки" активістам урочисто вручали на базі місцевого штабу в Донецькому національному університеті економіки і торгівлі імені Туган-Барановського.

Згідно з повідомленням, отримати таке звання може той, хто пройде курси правової підготовки та першої медичної допомоги, а також буде знати правила поведінки при артобстрілах і виконає нормативи ГПО ("готовий до праці і оборони" – раніше так називалася програма фізкультпідготовки у загальноосвітніх, професійних і спортивних організаціях у СРСР, яка була основою патріотичного виховання молоді, — Ред.).

Згідно з повідомленням, так званих дружинників в окупованому Донецьку залучають під час різних заходів, щоб допомагали так місцевим "правоохоронцям" або при необхідності надавали медичну допомогу.

Раніше "Коментарі" розповіли, як експерти проаналізували ставлення жителів підконтрольних регіонів України до так званих ДНР і ЛНР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!