Головна Новини Суспільство події Тим, хто сів за кермо два роки тому, необхідно обміняти посвідчення
commentss НОВИНИ Всі новини

Тим, хто сів за кермо два роки тому, необхідно обміняти посвідчення

Тим, хто отримав посвідчення водія у листопаді 2017 року, потрібно йти в сервісний центр МВС

18 листопада 2019, 14:01 comments10626
Поділіться публікацією:
Тим, хто сів за кермо два роки тому, необхідно обміняти посвідчення

Водії, що вперше отримали посвідчення два роки тому, повинні їх обміняти на постійні. Про це повідомили в головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

Нагадаємо, що сервісні центри МВС у листопаді 2017 року почали видавати випускникам автошкіл водійські посвідчення з дворічним терміном дії. Так, у МВС порахували, що за таким правилами вперше отримали "корочки" понад 750 тис чоловік. І тепер багатьом з них необхідно обміняти тимчасові посвідчення на "корочки" з терміном дії 30 років.

У повідомленні підкреслюється, що обмін можна здійснити лише по закінченні дворічного терміну дії посвідчення, не раніше. Постійні посвідчення видають у сервісних центрах МВС при наданні такого пакету документів: паспорта, копії ідентифікаційного коду, медичної довідки і водійського посвідчення.

Без іспитів "корочку" обміняють тим, у кого є не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та відсутній кримінальний злочин за ст. 286 ККУ. Якщо порушення є, то водій зможе поміняти посвідчення після проходження практичного і теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС. Тим, хто позбавлений права на керування авто, послугу обміну не нададуть. Відновити таке право можна буде після підготовки у навчальному закладі та успішної здачі іспитів, при цьому, "корочку" знову дадуть на два роки.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що німецький автогігант Volkswagen презентує новий електрокар.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!