Британські інструктори розпочали навчати українських піхотинців за програмою Orbital

До тренувань у рамках місії Orbital приєдналися військовослужбовці 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького

До навчань під керівництвом британських інструкторів в рамках програми Orbital долучилися військові 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького. Про це повідомила прес-служба бригади.

Сьогодні розпочалися навчання 30-тої окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького з британськими інструкторами, які працюють в Україні з навчально-тренувальною місією Orbital. З моменту започаткування такої практики у нашій країні, 2015 року, британські фахівці навчили військовій справі понад 17 500 українських військовослужбовців. Однак бійці 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина тренуватимуться у рамках Orbital вперше.

Згідно з повідомленням, навчання проходитиме за вісьма курсами: підготовка командирів взводів, старшого та молодшого сержантського складу, базова піхотна підготовка, розвідка, підготовка марксменів, тактична медицина та мінна безпека. Такі тренування дозволяють підготувати українських бійців до ведення бойових дій за різних умов, а також приводять наші підрозділи у відповідність до стандартів держав, які є членами НАТО.

Зазначимо, що місія Великої Британії в Україні Orbital почала діяти на знак підтримки після анексії Криму.

вирішено продовжити тренування в Україні до березня 2023 року.